Q-ijsblok over de 1 miljoen seconden heen

Midden op ‘t Plein in Den Haag heeft Q-music een gigantisch ijsblok in de vorm van een Porsche neergezet. In dit ijsblok zit de sleutel van een gloednieuwe sportwagen bevroren. De luisteraar die raadt wanneer de sleutel van het Q-ijsblok de grond raakt wint een échte Porsche. Zojuist, zaterdag 17 januari om 06:46:40 uur staat het Q-ijsblok precies 1 miljoen seconden te smelten.

 


Op maandag 5 januari om exact 17:00 uur werd de klok gestart door weerman Piet Paulusma. Zijn voorspelling is dat de sleutel in het Q-ijsblok na 2.592.000 seconden op de grond gaat vallen. Gezien de weersvoorspelling voor de komende dagen kan hij zomaar eens gelijk hebben dat het Q-ijsblok nog even blijft staan. In de loop van de week wordt het weer wat kouder voorspelt de populaire weerman.

Het Q-ijsblok is te volgen via diverse webcams en live te bekijken op ‘t Plein in Den Haag. De luisteraar die exact raadt na hoeveel seconden de sleutel de grond raakt of daar het dichtste bij zit, wint een Porsche Cayman. Om uit te rekenen hoeveel seconden bijvoorbeeld twintig dagen, zes uren, dertig minuten en drie seconden precies is, heeft Q-music een zogenaamde Secondencalculator op de website gezet.

Zie ook:
- Q-IJsblok in de vorm van een Porsche staat te smelten

Lees ook:Sleutel Q-IJsblok is gevallen!
Lees ook:Q-IJsblok is gevallen, sleutel van Porsche nog niet
Lees ook:Het kan niet meer lang duren met deze temperaturen
Lees ook:En we wachten al meer dan 860.000 seconden
Lees ook:Q-IJsblok in de vorm van een Porsche staat te smelten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>