Last.fm Radio wordt betaalde dienst

De radiostreams op muzieksite Last.fm zijn vanaf maandag niet meer in alle landen gratis te beluisteren. Dat schrijft Richard Jones op het corporate blog van Last.fm. Buiten de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland moeten gebruikers van de sociale muzieksite vanaf 30 maart 3 euro per maand betalen om te kunnen luisteren naar de muziekstreams. Andere functionaliteiten zoals muzieksuggesties en het bekiken videoclips, blijven wel gratis. Voor huidige abonnees van Last.fm verandert er overigens niets.


De abonnementen voor de muziekstreams zijn volgens Last.fm nodig om de dienst wereldwijd overeind te houden. De veranderingen gelden niet voor gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland omdat daar de advertentie-inkomsten voldoende zijn om de radiodienst gratis aan te blijven bieden.

Last.fm heeft wereldwijd circa dertig miljoen gebruikers en het bedrijf werkt samen met 280.000 platenlabels en artiesten aan wie zij muziekrechten betalen. Om die vergoedingen te kunnen betalen, is de radiodienst van Last.fm vanaf maandag dus niet overal meer gratis. Daarnaast wil eigenaar CBS natuurlijk wel geld gaan verdienen aan het bedrijf dat ze een paar jaar geleden voor 280 miljoen dollar heeft overgenomen…

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive.blog.nl!

Lees ook:CBS bouwt Last.fm tot online jukebox
Lees ook:Breezah-radio
Lees ook:Internetradio in problemen door hogere vergoeding
Lees ook:Michiel Veenstra op verkiezingstour in Amerika
Lees ook:Hoe levend is podcasting in Nederland?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Last.fm Radio wordt betaalde dienst

  1. nic

    mmmmm ik woon in duitsland, luiteren we toch niet meer naar last fm er zijn tienduizenden radiozenders online te ontvangen. bye bye last time fm.

      /   Reply  / 
    1. stef

      @1 in Duitsland is het nog gratis hoor!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>