Uitzendlicentie Radio Rembrandt ingetrokken

Ze waren druk bezig met de distributie van het radiostation Radio Rembrandt, vorige maand werd de zender nog opgenomen in het digitale radiopakket van KPN Interactive. Maar nu lijkt het over te zijn voor het station met enkel Hollands product… Het Commissariaat voor de Media heeft de uitzendlicentie van Radio Rembrandt per 26 november ingetrokken. RadioFreak meldt dat de eigenaar van Radio Rembrandt, Stichting Nederlandse Muziek, failliet verklaard is.

 

Op de website van het Commissariaat voor de Media staat te lezen dat “de aan de Stichting Nederlandse Muziek bij besluit van 13 december 2005 verleende toestemming voor het als commercïële omroep uitzenden van het programma ‘Radio Rembrandt’, wordt ingetrokken”. De reden voor het intrekken van de licentie ligt in het feit dat de zender al enige tijd geen toezichtvergoedingen aan het CvdM heeft betaald. Dat besluit (PDF) is ook pijnlijk hoorbaar op Radio Rembrandt, want de zender is op zwart gegaan; alle uitzendingen zijn gestaakt.

Volgens Rembrandt zelf is de zender “tijdelijk niet te ontvangen via streaming audio of via digitale radio. Zodra de omstandigheden het toelaten, en hopelijk op zeer korte termijn, zullen we onze uitzending hervatten”.

Ik vond het nogal schokkend om te horen dat (de eigenaar van) Radio Rembrandt failliet is. Het station leek goed in te spelen op de behoefte aan Nederlandse muziek en ze waren druk in de weer om via meerdere kanalen te ontvangen te zijn. Wellicht dat het station nog een doorstart kan maken, de schilderijen van schilder Rembrandt zijn immers ook al honderden jaren bewaard gebleven.

Lees ook:Rembrandt digitaal én mogelijk gepresenteerd
Lees ook:Radio Rembrandt prijst Nick & Simon
Lees ook:Fred Siebelink gaat wereldwijd
Lees ook:Muzikale groeten aan Benny Neyman
Lees ook:APR wint procedure over looptijd radioadviezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>