Stembus Radio 6 Jazz 600 langer open

Jazz-zender Radio 6 verlengt de stemperiode voor de eerste ‘Radio 6 Jazz 600′. Niet alleen het enthousiasme van de jazzliefhebbers die hun stem uitbrengen is groot, ook de presentatoren hebben de smaak te pakken zo laat de zender weten. De afgelopen weken is er onder de presentatoren van Radio 6 een lobby begonnen om favoriete artiesten (hoger) in de lijst te krijgen. Om die reden houdt de jazz zender de stembus langer open. Stemmen op de Radio 6 Jazz 600 kan nu tot en met woensdag 7 oktober 2009.

In eerste instantie was stemmen mogelijk tot en met 21 september. Maar nieuwe presentatrice Mijke van Wijk vatte het idee op om Susanne Alt, één van haar favoriete artiesten uit de lijst, een duwtje in de rug te geven. “Ik kende Susanne al in de tijd dat ze een onbekende jonge saxofoniste was die op allerlei jamsessies speelde. Ik vind het onwijs knap dat ze het zo ver heeft geschopt. Nog meer mensen zouden haar muziek moeten kennen!” Reden voor Mijke om in haar programma Susanne te promoten.

Cobus Bosscha kreeg lucht van de actie die Mijke startte en besloot de Wicked Jazz Sounds Band te steunen. Gisterochtend riep hij in het ochtendprogramma The Beat luisteraars op te stemmen op zijn Nederlandse favoriet. Cantina presentator Steef Cuijpers zet nu de aanval in en richt zijn pijlen op Bl3nder. Een veelzijdige act die niet in de keuzelijst voorkomt. “Onvoorstelbaar! Bl3nder, de jazz revelatie van 2009, ontbreekt in de keuzelijst voor de Radio 6 Jazz 600. Drie briljante jazzmuzikanten doen het samen met Nederhop grootheid Def P. De grensverlegger in de Nederlandse muziekscene flikt het weer om als eerste nederhop te combineren met Jazz. Hij durft het en doet het!! Gewild op diverse festivals en dan niet in de lijst? Dat gaan we rechtzetten!

De komende weken zetten niet alleen de presentatoren van Radio 6 zich vol enthousiasme in voor hun protegees en daarmee voor de Jazz 600. Ook de artiesten hebben de smaak te pakken. Susanne Alt is zo geamuseerd door de actie van Mijke dat zij belooft een gratis saxofoonles onder de stemmers te verloten. De Wicked Jazz Sounds Band kon niet achter blijven en geeft een dj-workshop weg. Bl3nder gooit zelfs een huiskamerconcert in de strijd. Overigens maken alle stemmers kans op deze prijzen, niet alleen diegenen die op de betreffende artiesten stemmen.

Zie ook:
- Radio 6 presenteert de eerste ‘Radio 6 Jazz 600’

Lees ook:Allereerste Jazz 600 van start
Lees ook:‘So What’ van Miles Davis op 1 in Radio 6 Jazz 600
Lees ook:Soul & Jazz Album Top 100 in juli op Radio 6
Lees ook:Stemmen voor de tweede editie van ‘De Zwarte Lijst’ op Radio 6
Lees ook:Radio 6 presenteert de eerste ‘Radio 6 Jazz 600’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stembus Radio 6 Jazz 600 langer open

  1. Jack Schoot

    Als trouw luisteraar vanaf het begin, maak ik mij wat ongerust als het gaat om het ophouden van het gehalte JAZZ. Ik stel vast, dat het pop gehalte (een muziek vorm waar ik niets tegen heb overigens) te veel gaat toenemen. Dat gaat ook gepaard met wat meer “diskjockey” vormige toelichtingen en geklets. Ik heb de deskundige monedinge begeleiding van de gespeelde muziek altijd bijzonder gewaardeerd. Succes en ik hoop dat dit commentaar mee helpt jullie op het goede spoor te houden. Met groet, Jack

      /   Reply  / 
  2. HaPeter

    Ik ben het (helaas) helemaal met Jack eens en ben al afgehaakt vanwege al het diskjockey-gezwets. Sylvana is een prachtvrouw maar haar muziekkeuze middle of the road. Je merkt dat ze zichzelf graag hoort praten.
    Alleen naar de onvolprezen Edwin Rutte luister ik nog met veel genoegen (de man is uniek) en Cantina kan ik ook nog waardeeren. Wel veel gepraat maar inhoudelijk goed!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>