Stemmen voor de Top 100 van 50 jaar Nederpop

De Nederlandse popmuziek bestaat dit jaar precies vijftig jaar en dat jubileum wordt uitgebreid gevierd op radio en televisie. Als eerbetoon aan vijftig jaar Nederpop zendt Radio 2 op vrijdag 3 oktober de Top 100 van 50 jaar Nederpop uit. Luisteraars van het publieke station kunnen de lijst samenstellen.

Dat kan door te stemmen op je favoriete Nederlandse product. Via de online stembus kunnen luisteraars minimaal drie en maximaal tien nummers van hun voorkeur doorgeven. De uiteindelijke lijst wordt op 3 oktober uitgezonden. De hele week daaraan voorafgaand staat Radio 2 ook al in het teken van de Nederpop; vanaf maandag 29 september draait de zender enkel muziek van Nederlandse bodem.

Het eerbetoon aan vijftig jaar Nederpop wordt aan het eind van de week afgesloten met het concert '50 Jaar Nederpop Live'. In een 3,5 uur durende liveshow op 3 oktober, zullen ruim dertig artiesten en bands optreden die een muzikaal overzicht van vijftig jaar Nederlandse Popgeschiedenis geven. Er zijn optredens van onder meer Boudewijn de Groot, De Dijk, Blof, Jan Akkerman, Krezip, Hans Vermeulen (Sandy Coast), Spinvis, Alquin, Piet Veerman en Junkie XL.

Het concert '50 Jaar Nederpop Live' vindt plaats op 3 oktober tussen 19:00 en 23:00 uur en is live te horen op Radio 2.

Zie ook:
- Radio 2 zendt voor het eerst Nederpopweek uit

Lees ook:Radio 2 zendt voor het eerst Nederpopweek uit
Lees ook:De Nederpop Top 100 vrijdag op Radio 2
Lees ook:Succesvolle eerste editie van 50 Jaar Nederpop
Lees ook:50 Jaar Nederpop ook op televisie
Lees ook:Eric Corton presenteert 50 Jaar Nederpopquiz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>