Live verslag inauguratie Barack Obama op Radio 1

Een belangrijke dag voor de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Een belangrijke dag voor de hele wereld: het moment van ‘change’ is aangebroken, want Barack Obama wordt vandaag beëdigd als 44e president van de VS. Een rechtstreeks verslag van deze historische gebeurtenis, die volgens traditie plaatsvindt op de trappen van het Capitool in Washington, wordt uitgezonden door Radio 1. In de studio in Hilversum zit presentator Govert van Brakel en ter plaatse in Washington is correspondent Ron Linker, bijgestaan door verslaggever Mattijs van de Wiel om live verslag te doen van alle gebeurtenissen.

Naar verwachting zullen er dinsdag rond de twee miljoen mensen op de been zijn om alle feestelijkheden rondom het Capitool en het Witte Huis mee te beleven. Op Radio 1 neemt presentator Govert van Brakel tussen 18:00 en 20:00 uur de speciale Journaal-uitzending over de inauguratie voor zijn rekening. Bij hem te gast is Amerika-deskundige Ruth Oldenziel. 

De inauguratie van Barack Obama is ook live te zien op Nederland 1.

Zie ook over Radio 1:
- Nieuwslezer Rik van de Westelaken nog niet de oude
- Ranking The Stars… euh News bij BNN Today

Lees ook:Obama belt met radiozender (filmpje)
Lees ook:[Audio] Drie decennia Govert
Lees ook:Amerikaanse verkiezingen op Radio 1
Lees ook:V-Radio presents: American Choose-day
Lees ook:Govert van Brakel wil radionieuws verbeelden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>