Ranking The Stars… euh News bij BNN Today

Het televisieprogramma ‘Ranking The Stars’ krijgt een zusje op de radio. Het format van het BNN-programma wordt gebruikt voor een variant op de radio waarbij luisteraars het nieuws mogen rangschikken. Dat meldt Sentimento.nl. Vanaf maandag 12 januari 2009 beslissen de luisteraars van Radio 1 wat hét nieuws van het moment is en daarmee bepalen zij wat inhoud van de uitzending van ‘BNN Today’ is. Het item krijgt de naam ‘Ranking The News’, iets wat internetters al een tijd doen op nieuwsdumpsites als MSN Reporter, NUjij.nl en Digg.com.


BNN Radiodirecteur Dave Kentie is erg blij met de start van ‘Ranking The News’: “Ranking the News is een ontzettend leuke manier om de luisteraar meer bij Radio 1 en onze keuzes te betrekken. We verwachten dat de top van de dagelijkse nieuwsfeiten door de invloed van het publiek ook de meest opvallende gebeurtenissen van die dag zal omvatten, maar er zullen zeker onderwerpen in komen die Radio 1 anders niet zouden halen, maar bij ons publiek kennelijk wel sterk leven.

‘Ranking The News’ is een initiatief van de KRO, NCRV en BNN. Op de eigen website wordt in samenwerking met Google News een overzicht gebracht van het belangrijkste nieuws. In ‘Ranking The News’ bepaalt de luisteraar wat hét belangrijkste nieuws van de dag is, door simpelweg op ‘stem’ te klikken als ze een bericht interessant vinden. De eindstand wordt bepaald door het aantal uitgebrachte stemmen en hoe vaak een bericht is gelezen. Op Radio 1 zijn de hele dag updates te horen in ‘Goedemorgen Nederland’ van de KRO, ‘Lunch!’ van de NCRV en ‘s middags in korte promo’s. ‘s Avonds is in BNN Today te horen wat volgens Nederland hét nieuws van de dag is en bepaalt de luisteraar dus de inhoud van de uitzending.

Zie ook:
- BNN Today met ingang van nieuwe programma dagelijks én uur langer

Lees ook:Nieuwslezer Rik van de Westelaken nog niet de oude
Lees ook:BNN Today komt met een nieuw format voor de vrijdagavond
Lees ook:Sander Lantinga als vies mannetje in Ranking The Stars
Lees ook:Dodenherdenking krijgt een gezicht bij BNN Today
Lees ook:BNN Today straks dagelijks én een uur langer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>