Internationale radioprijs voor EO-documentaire

EOEen radiodocumentaire van de Evangelische Omroep heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Margot Minjons reportage 'Terug naar Tuktoyaktuk' won vrijdagavond de derde prijs in de Internationale Radio Competitie bij de verkiezing van beste radio-item over klimaat en milieu.

 

'Terug naar Tuktoyaktuk' werd uitgezonden in het Radio 1-programma 'Dit Is De Dag'. In de reportage maakte Minjon een reis van 4.500 kilometer door Canada, waarvan het laatste deel over de ijsvloer van de Noordelijke IJszee. De reis eindigde in Tuktoyaktuk, een Inuit-nederzetting die ernstig wordt bedreigd door het stijgende zeewater en de smeltende bodem in Noord-Canada.

De Internationale Radio Competitie is georganiseerd door de Turkse Nationale Omroep en de European Broadcasting Union. Aan de prijs is een bedrag van tweeduizend euro verbonden.

Zie ook:
- EO'ers Arie en Tijs samen in 'Dit Is De Dag'

Lees ook:Caz! geeft najaarsvakantie naar de zon weg
Lees ook:NOS, VPRO en VRT grote winnaars WAF Awards
Lees ook:‘Dokter’ wint eerste RAB Radio Award
Lees ook:Fanlog Award voor overgewichtreportage
Lees ook:Eerste Wereld Radio Dag, gefeliciteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>