Meester-interviewer Martin Simek stopt op de radio

Martin SimekZijn op intuïtie leunende wijze van interview-en in combinatie met zijn buitenlandse accent, maken Martin Simek een unieke inter-viewer. Sinds eind 1994 is de van oorsprong Tsjechische Simek bij de RVU op de radio te horen. Begin 2009 komt er een einde aan zijn bekende Radio 1 interviewprogramma 'Simek 's Nachts'.

Dat meldt de website RadioVisie. Martin Simek stopt per 1 januari 2009 met 'Simek 's Nachts'. Daarvoor in de plaats zal de RVU in de nacht van zaterdag op zondag op Radio 1 het programma 'Napels' gaan uitzenden met interviewer Henk van Middelaar. Dat laatste programma was eerder op Radio 5 te horen, maar daar was geen plaats meer na recente wijzigingen bij het station.

De opvolger 'Napels' is in het seizoen 2007/2008 uitgezonden op Radio 5 en werd toen bekroond met een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van De Luis, voor het beste interview van 2007.

Martin Simek debuteerde op 15 december 1994 als radiopresentator bij de RVU. Sindsdien is hij een begrip geworden in medialand en bij vele luisteraars, en sinds zijn tv-debuut op 4 september 1995 ook bij vele kijkers. De confronterende, sterk op intuïtie leunende wijze van interviewen van Simek maakt van elk gesprek een belevenis en een uitnodiging tot zelfonderzoek bij de luisteraar.

'Simek 's Nachts' is tot eind dit jaar nog elke zaterdagnacht van 0:00 tot 1:00 uur te horen op Radio 1.

Zie ook over Radio 1:
- VARA nog verder cross-mediaal met 'Kassa Magazine'
- Radio 1-programma Kunststof beleeft première op tv

Lees ook:Martin Simek wint Zilveren Reissmicrofoon
Lees ook:Martin Simek schikt met oud-werkgever
Lees ook:Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Haffmans
Lees ook:Gewezen presentator Martin Ros maakt comeback
Lees ook:Arbeidsvitaminen viert 60-ste verjaardag

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Meester-interviewer Martin Simek stopt op de radio

  1. Ed

    iek ben blai. aindelijk..

      /   Reply  / 
  2. Anne is een man

    Kennen wij het programma Napels? Nee natuurlijk niet, want het is geen podcast. Als je afgaat op wat erover te vinden is, is het een tamelijk slap, doorsnee radio programma. Niet iets waarvoor we Simek in zouden willen ruilen.

    Ik wil wel toegeven dat ik mij een beetje schuldig voel. Ik heb in mijn recensies onze Simek niet altijd even positief beoordeeld. Ik vond hem de laatste maanden beduidend zwakker, maar komt dat misschien ook door de beslissing van de RVU? Had Simeks intuitie hem al van dit voornemen op de hoogte gesteld, voordat de omroepbonzen het zelf wisten?

    Hoe dan ook, Simek is een van de beste Nederlandse podcasts. Een met een recht van bestaan en een reeds aanwezig publiek, dat recht heeft op voortzetting. Laat Simek daarom zich niets aantrekken van de omroep en zelfstandig gaan podcasten.
    http://anneisaman.blogspot.com/2008/10/rvu-stopt-simek-waarom-zou-simek.html

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Ja, enerzijds jammer. Altijd opmerkelijke interviews met opmerkelijke gasten.

    Maar laatste tijd viel ook wel zijn gebrek aan voorbereiding op. Door achterwege laten van voldoende voorstudie kan je veel interessants missen. En ik kreeg de indruk dat dat de laatste tijd heel regelmatig voorkwam. jammer dat dit niet verbeterd is, waardoor hij nu verdwijnt.

      /   Reply  / 
  4. Hennie

    Wij luisteren altijd naar simek ‘s nachts en zullen hem op de zaterdagavond dan ook vreselijk missen. Waarom gaat hij stoppen ? Wil hij dit zelf of bepaald de omroep dit. Ik hoop het eerste omdat ik mij niet kan voorstellen dat men zo’n goede presentator laat stoppen. Jammer hoor !!!

      /   Reply  / 
  5. Ossie

    Ik heb de uitzending gisteren gehoord, ik vond deze de allerbeste die ik ooit gehoord heb. Simek was agressief, maar ook zeer doortastend waardoor zijn lach- gast SARTORIUS zich in stilte terug trok. Zoals Simek opperde en hem dankbaar toezegde, dat S. met deze stilte precies prijsgaf wat hij zo graag verborgen wilde houden.
    Persoonlijk, vind ik dat de lach therapie van S. precies verhult wat hij niet durft te tonen.
    Zijn onvermogen.

      /   Reply  / 
  6. Louise van Onna

    Ik luisterde pas omhalf een,Vond intervieuw goed,behalve het laatste.Al zegt Martin dat hij bewondering heeft voor de onmacht van Sartorius,toch
    vond ik een keer die stilte , die er viel al tenenkrommend genoeg.Ik dacht:”Heb medelijden met deze mijnheer Sart!Het ging te ver.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Martin Simek schikt met oud-werkgever | Radioactive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>