[Audio] Weer radiopresentator VS in opspraak

wbap.com)Na Don Imus is Rush Limbaugh het doelwit in de kruistocht tegen mediapersoonlijkheden die de fatsoensgrens zouden overschrijden. De rechtse talkshowhost (net zo populair als gehaat) wordt echter niet bekritiseerd om wat hij heeft gezègd, maar vanwege het herhaaldelijk draaien van een 'foute plaat'. Het gaat om een vermeend racistisch lied over de zwarte Amerikaanse presidents- kandidaat Barack Obama.

Het populaire kinderlied Puff The Magic Dragon is vertaald in Obama The Magic Negro. Limbaugh noemt zich een 'entertainer' en het lied 'een parodie'. Bovendien zou niet hij, maar een zwarte commentator van de progressieve krant Los Angeles Times de termen 'magic negro' voor het eerst hebben gebruikt als benaming voor de Democratische presidentskandidaat.

Context

Rush Limbaugh is zich naar buiten toe dus van geen kwaad bewust, al denken velen daar anders over. Volgens mij hangt het er vooral vanaf in welke context het nummer is gedraaid. Als je zo'n nummer zuiver signalerend draait, of ter illustratie van een (grappig bedoeld) item, hoeft het niet kwetsend te zijn. In bijgaand fragment is die context helaas onduidelijk. Wat vind jij? Kun je dit maken op de radio?

Radioactive.blog.nl | FragmentObama The Magic Negro kan hier worden beluisterd
Bron: www.alternet.org

Zie ook:
Rush Limbaugh (officiële website)
Imus off the Morning: CBS ontslaat shockjock

Lees ook:[Audio] Radioduo Opie & Anthony geschorst
Lees ook:Imus off the Morning: CBS ontslaat shockjock
Lees ook:Radiorel rond Don Imus is typisch Amerikaans
Lees ook:Amerika krijgt talkradio voor vrouwen
Lees ook:Stemmen voor Zwarte Lijst van start

1 Reacties // Reageer

One thought on “[Audio] Weer radiopresentator VS in opspraak

  1. Jasper

    Rush bewijst weer dat hij geniaal is.
    Hij KAN dit niet verliezen.

    Optie 1:

    Rush wordt gepakt, en dan kan hij net als Imus jammeren over de linkse politieke correctheid en roepen dat hij al toen Imus werd weggestuurd ervoor gewaarschwud had dat hij het volgende slachtoffer van de linkse censuurmaffia zou worden.

    Gevolg: hij wordt populairder.

    Optie 2:

    Rush wordt niet aangepakt, en dan kan hij lekker lang een heerlijk semi-racistisch liedje spelen en hakken op Obama. Dit natuurlijk tot het genot van zijn publiek.

    Gevolg: hij wordt populairder.

    Mocht optie 1 uitkomen, dan zal hij – net als Imus overigens – een boek schrijven, daar dik aan verdienen, en gewoon het losse sprekerscircuit ingaan. En dan na een jaar of zo krijgt hij gewoon weer een radioshow.

    Je zou eens naar Rush moeten luisteren, en dan niet moeten letten op de inhoud – daar gaat de gemiddelde Nederlander van over zijn nek – maar op zijn techniek. Hoe hij zaken beargumenteert, hoe hij spreekt, herhaalt, stemgebruik etc etc. Dan ga je vanzelf begrijpen waarom hij zo populair is.

    Rush is een geniale spreker.

    Waar Howard Stern de standaard IS voor ‘platte radio voor de gewone man’, IS Rush de standaard voor politieke babbelradio.

    In Nederland is er niemand die ook maar in de buurt komt van hun kwaliteiten, en dat is gelijk de reden dat er geen talkradio bestaat in Nederland. Want bedenk wel dat Howard iedere dag 4 uur vollult, en Rush 3. Het hele jaar door, met een week of 3 vakantie, waarin ze vervangen worden, of ‘the best of’ herhaald wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>