Publieke radio gaat toch niet meewerken aan Flister

Drie dagen geleden kon je bij ons lezen dat hulpdiensten in kunnen gaan breken op je autoradio bij noodsituaties. Dat systeem – Flister – zou er alleen voor de publieke radiozenders komen, want de commerciëlo’s leek het geen goed plan, zij vreesden omzetverlies. Vandaag meldt de regionale krant PZC dat de publieke omroep óók niet mee gaat doen, want een van de voorwaarden van Flister is dat ook de commerciële radiostations het signaal doorgeven. In PZC zegt een NPO-woordvoerder: “We willen graag meewerken, maar alleen als de commerciële zenders ook meedoen, wat anders is het niet effectief.”

De commerciële radiozenders zijn niet enthousiast omdat ze denken te worden gebruikt om het Flisterproduct te verkopen aan het buitenland, daar willen de initiatiefnemers uiteindelijk geld gaan verdienen. De Volkskrant heeft met Radio 538-directeur Jan-Willem Brüggenwirth gesproken. Hij zegt: “De mensen van Flister willen alleen het kastje verkopen. Ze zoeken een showcase voor de Europese markt.” Brüggenwirth wil geen inbrekers op zijn dure frequentie.

Ab Trik, voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) schreef eerder aan minister Schultz: “Zowel in de auto als in huis worden de frequenties gestoord, waardoor luisteraars massaal afhaken.”

Bekijk ook onze eerdere berichtgeving over dit onderwerp.

Lees ook:Hulpdiensten mogen toch noodsignaal via radio verspreiden
Lees ook:Radio wordt onderbroken voor hulpdiensten
Lees ook:Jan-Willem Brüggenwirth nieuwe voorzitter Vereniging van Commerciële Radio
Lees ook:Jan Westerhof vindt DAB nu beste digitale optie
Lees ook:Talpa Radio verwijt Publieke Omroep monopolisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>