Programmamaker Dick Poons overleden

Dick Poons is vorige week donderdag (22 januari) op 68-jarige leeftijd overleden. Zijn vroegere werkgever de Avro heeft dat vandaag bekendgemaakt door een rouw-advertentie. Poons was tekstschrijver, programmamaker, balletdanser, gitarist, cabaretier, componist, zanger, producer, regisseur en acteur. Jeugdige kijkers kunnen zijn stem kennen van David de Kabouter die hij insprak voor de tekenfilmserie of van de De Droomshow waar hij de voice-over van was. Dick Poons werkte verder voor de BRT in België en voor de Vara. Hij was ook de man achter Avro Service Station.

Andere radio- en tv-programma’s waaraan hij meewerkte waren Dag Met Een Gaatje, Het Middagje AVRO, Opium Radio, AVRO Weekendcafé, Van De Rug Af Gezien en De Taalmeesters. Poons vertaalde en bewerkte ook hoorspelen die begin jaren zeventig van de vorige eeuw op de radio te horen waren.

Lees ook:Onder het mom van ‘Wat nu…?’
Lees ook:Presentator en radiolegende Krijn Torringa overleden
Lees ook:Omroepster Paula Patricio “typisch tachtig”
Lees ook:Meer dan 12.500 vragen in jubilerend Nachtdienst
Lees ook:Jan Mom nieuwe presentator AVROopdeMiddag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>