PCM verkocht belang in Arrow-stations voor 1 euro

Seniorenweb.nl)Uitgever PCM betaalde vorig jaar februari een miljoen euro voor een meerderheidsbelang is de radiozenders Arrow Classic Rock en Jazz FM, maar droeg dat aandeel voor één euro weer over aan Ad Ossendrijver. Dat schrijft de Volkskrant (uitgave van PCM) vandaag in aanvulling op de gisteren bekendgemaakte transactie. Het concern zou 1,5 miljoen op Arrow hebben verloren en daarnaast een lening van 1,3 miljoen hebben verstrekt.

PCM verwacht dat die lening wordt terugbetaald, als de radiozenders winst gaan maken. De uitgever zag de zenders als een aanvulling op de printactiviteiten vanuit een crossmediale gedachte. Prima idee; BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad bewijzen dat zo'n concept kan slagen. Alleen is BNR een zender op een FM-kavel voor nieuws en zijn de Arrow-stations gebonden aan een kavel voor muziek. Een 'detail' dat over het hoofd werd gezien en het concern een paar miljoen kost.

Zie ook:
Ad Ossendrijver koopt PCM uit Arrow-radiostations

Lees ook:Ad Ossendrijver koopt PCM uit Arrow-radiostations
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor zenders Arrow
Lees ook:Arrow vraagt hulp van luisteraars
Lees ook:Telegraaf-concern wil groter belang in radio en tv
Lees ook:Radiostations met muziekzenders op televisie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PCM verkocht belang in Arrow-stations voor 1 euro

 1. David de Jong

  Omdat hetgeen De Volkskrant meldt niet als ‘officiele’ melding vanuit PCM Uitgevers NV is gemeld, maar uit ‘betrouwbare bron’, vraag ik me ernstig af – aannemende dat deze informatie klopt – of Ossendrijver nu 1,3 miljoen euro heeft verkregen en deze op termijn moet terugbetalen, of – wat logischer lijkt, de overname ter waarde van 1,3 miljoen euro in lening moet worden terugbetaald. Dat laatste lijkt logischer, waarmee de 1 euro overnamesom NIET klopt…Wie het weet, mag het zeggen!?

    /   Reply  / 
 2. albert.alkema

  maar ik kan het wel david de jong wel eens heel e
  rg groot gelijk zouden hebben gehad!-en ik vind e
  en euro voor het zoeen radiostation heel goedkoop
  te zijn?-

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>