Talpa start digitale radio

Radioactive.blog.nl | John de Mol, lancering Talpa [ Kippa | Marcel Hemelrijk ] Mediabedrijf Talpa van John de Mol heeft plannen voor acht webradiokanalen. Die moeten bereikbaar worden via het nieuwe platform Radio Digitaal. Het domein radiodigitaal.nl is al geclaimd en verwijst sinds kort (tijdelijk) naar de site van Radio 538. Talpa richt zich op iedereen die thuis of op het werk naar muziek wil luisteren.

Radioactive.blog.nl | Talpa Radio NederlandLeuk is dat een voormalige zender van de Radio 10 Groep terugkeert als internetkanaal bij Talpa: JFK, wat staat voor Jazzy, Funky, Kool, gaat dag en nacht jazz brengen. Een heel ander station is Hits4Kids. Het richt zich op kinderen van 7 tot 12 jaar, een iets oudere doelgroep dan Q Music’s Radio Bem Bem bedient. Dat betekent dus reclamespots voor Playstation, McDonalds en Bart Smit.

Helaas voor de luisteraar zijn de radiokanalen niet zonder reclame. In de toekomst is dat wel mogelijk, maar luisteraars moeten dan een abonnement nemen, zodat ze reclamevrij kunnen luisteren. Andere opbrengsten komen uit legale downloads naar de computer of mobiele telefoon van de gebruiker. De webradio’s worden op 25 april officieel gelanceerd door… premier Balkenende. (Schnabbeltje…)

Een andere grote speler op het gebied van internetradio zijn de gezamenlijke publieke omroepen. De AVRO loopt voorop met negen online muziekzenders en de VPRO heeft zeven internetradio’s met progressieve popmuziek. Sommigen zijn échte radiostations, met (live) gepresenteerde programma’s. Het semi-commerciële Kink FM van Veronica biedt twee alternatieve webkanalen.

Luister jij wel eens internetradio? En als het bevalt, luister je thuis of op het werk dan nog naar de gewone radio?
________________________________________________________________

Lees ook:Update | Start Radio Digitaal
Lees ook:Automatisering webradio’s klaar
Lees ook:Radio Digitaal gelanceerd
Lees ook:Showcase@work met Krezip
Lees ook:Zes van tien jongeren luistert nog naar gewone radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>