Griekse Publieke Omroep trekt per direct stekker eruit

Hier in Nederland zitten we al te jammeren om de bezuinigen op de publieke omroep, in Griekenland gaat het nog een stapje verder, daar hebben ze besloten om per direct te stekker uit de publieke omroep, de ERT, te trekken. Uiteraard komt dat door de ernstige recessie in het land, daarnaast heeft Griekenland beloofd om vóór 2015 vijftienduizend banen bij de overheid op te heffen.

Nog morgenvroeg gaat de stekker er uit bij de ERT, alle 3 de TV-zenders gaan op zwart, de 7 landelijke en 19 regionale radiozenders gaan de lucht uit en de ruim 2500 medewerkers worden per direct op non-actief gesteld. De staatsomroep heeft wel gezegd ‘zo snel mogelijk’ weer te heropenen maar wanneer en met hoeveel personeel is nog onduidelijk.

De ERT, die bestaat sinds 1938, is hiermee het eerste slachtoffer van het massaontslag bij de Griekse overheid. Regeringswoordvoerder Simos Kedikoglou noemde de staatsomroep ‘een toonbeeld van een uniek gebrek aan transparantie en van ongelooflijke verspilling’. “Het kost drie tot zeven keer zoveel als andere televisiestations en heeft vier tot zes keer zoveel personeel – voor minder kijkers, ongeveer de helft van een gemiddelde particuliere zender.”

Lees ook:Welke publieke dj’s verdienen méér dan Balkenende?
Lees ook:Llink heeft genoeg leden voor B-status
Lees ook:EO-dj wil minder omroepen en duidelijker profiel
Lees ook:Help BNR de recessie door
Lees ook:Talpa Radio verwijt Publieke Omroep monopolisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>