Koninginnedag 2010, bij welk feest moet ik zijn?

De vlag én wimpel mogen vandaag uit want het is Koninginnedag. Terwijl Koningin Beatrix met haar familie afreist naar Zeeland, gaan honderdduizenden feestgangers naar grote steden als Amsterdam en Utrecht. De Nederlandse radiostations zijn weer volop vertegenwoordigd op de echte feestplekken. Maar waar staat SLAM!FM? En wie treden er op bij het podium van Radio 538? Radioactive geeft een overzicht van alle radiofeesten, de locaties en de line-ups.


Radio 538 | Amsterdam, Museumplein (Google Maps)

Het grootste feest is ieder jaar te vinden op het Museumplein in Amsterdam. Radio 538 heeft daar een groot podium opgezet en verwacht dat er net als vorig jaar ongeveer 300.000 bezoekers op het gratis evenement afkomen. Het 538 Koninginnedagfeest 2010 begint vrijdag 30 april om 12:00 uur en duurt tot 22:00 uur.

De artiesten die komen optreden zijn: Alain Clark, Alexandra Burke, Anna Grace, Bertolf, Caro Emerald, Cascada, Chuckie, Di-Rect, Esmée Denters, Frans Duijts, Gerard Joling, Het Feestteam, Housequake, Ilse DeLange, Inna, Jan Smit, Jeroen van der Boom, Jurk!, Kane, Markus Schulz, Mooi Wark, Nikki, Quintino, R.I.O., Ray & Anita, Sidney Samson, Stereo, Stromae, The Baseballs, The Opposites, Valerius, VanVelzen, Waylon en Wolter Kroes. Het feest wordt afgesloten door DJ Tiësto.

De Radio 538-dj’s Edwin Evers, Jeroen Nieuwenhuize, Tim Klijn, Jens Timmermans, Frank Dane en Barry Paf presenteren het 538 Koninginnedagfeest op het Museumplein. Het feest is de hele dag live te volgen, een compilatie daarvan is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL5.

SLAM!FM | Amsterdam, Rembrandtplein (Google Maps)

Net als in voorgaande jaren strijkt SLAM!FM neer op het Rembrandtplein in Amsterdam. Oranjegezinden en andere feestgangers kunnen tussen 12:00 en 21:00 uur helemaal uit hun plaat gaan wanneer op het SLAM!FM-podium de volgende artiesten langskomen: DJ Jean, The Opposites, Mental Theo feat Bazzheadz, Vato Gonzalez & MC Tjen, Menno de Boer, Sidney Samson, Jeroen Post, Eric van Kleef, Anna Grace, Afrojack, Hardwell, Partysquad en Chuckie..

Radio Veronica | Utrecht, Domplein (Google Maps)

Het 80’s en 90’s station Radio Veronica is op Koninginnedag 2010 te vinden op het Domplein in Utrecht, waar de zender gisteren ook al Koninginnenacht vierde. Het feest op 30 april begint om 13:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Op het feest van Radio Veronica draaien de DJ’s Silverius, Erwin Peters en Ben Liebrand de grootste hits uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Radio Decibel | Amsterdam, Waterlooplein (Google Maps)

In Amsterdam is Radio Decibel te vinden samen met Ex Porn Star en Girls Love DJ’s op het Waterlooplein, waar onder andere Roog, Jean, Billy de Klit en Lucien Foort de Decibellen over het Waterlooplein zullen blazen.

Radio Decibel | Eindhoven, 18 Septemberplein (Google Maps)

Het radiostation pakt groots uit met Koninginnedag 2010, want Radio Decibel is vrijdag ook in Eindhoven op het 18 Septemberplein. Het evenement genaamd ‘Kei Oranje’ verwelkomt artiesten als Ray en Anita, Di-rect, Dewi, Diggy Dex, Extince en Flinke Namen. Ook de dance-iconen Erick E, Turn Up The Bass en Baggi Bagovic geven acte de présence. Radio Decibel-dj Barend van Deelen zal de host zijn van ‘Kei Oranje’.

Lees ook:Koninginnedag 2009: waar zijn de feesten van radiostations?
Lees ook:SLAM 30 april op Rembrandtplein met Jean, Chuckie en Theo
Lees ook:Radio Decibel pakt uit tijdens Koninginnedag 2010
Lees ook:Dom in Utrecht kleurt oranje met Koninginnedag
Lees ook:SLAM!FM maakt meer namen Koninginnedag bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Koninginnedag 2010, bij welk feest moet ik zijn?

  1. Jo e.a.

    Koninginnedag was (flyer) weer oersaai en vervelend. Gelukkig niet gruwelijk dit keer. We hebben wat audio geript. Knip- en plakwerk gedaan, en dus een filmpje gemaakt. Klik volgende Link/Url om deze giller van een video te zien op YouTube.

    http://www.youtube.com/watch?v=82UeJf_PGME

    Laat even in een reactie weten wat je ervan vond! En we roepen bij deze iedereen op eenzelfde soort filmpjes/video’s te gaan maken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>