Radiomakers leef je uit: gratis muziektracks via Musicfan.fm

Iedere beginnende artiest weet hoe belangrijk het is om aandacht te krijgen voor hun muziek op radio, televisie en internet. Het krijgen van airplay kan zomaar een doorbraak betekenen voor een bandje. Nu werd ik van de week getipt over Musicfan.fm, een website die onderschrijft dat iedere vorm van aandacht en airplay belangrijk is voor artiesten. Musicfan.fm focust zich voornamelijk op de promotie van muziek en heeft een systeem ontwikkeld waarmee radiomakers gratis tracks kunnen downloaden die artiesten of muzieklabels hebben geupload voor radiopromotie.

Musicfan.fm werkt met veel eigen beheer bands en independent labels. Muziek die geupload is via Musicfan is onder meer te horen bij radiozenders als 100%NL, Simone FM en KINK FM. In totaal werkt de website samen met circa zeshonderd radiozenders.

Via de site van Musicfan kunnen radiostations, tijdschriften, online magazines, podcastmakers, bloggers, zich aanmelden en gratis tracks downloaden. Ook kun je van tevoren aangeven van welk muziekgenre je de nieuwste releases wilt ontvangen. Van alle releases kan 45 seconden van de plaat voorbeluisterd worden en natuurlijk kunnen de gehele liedjes ook gratis gedownload worden. De downloads (mp3) zijn standaard van hoge kwaliteit (320 Kbps) en bevatten relevante informatie als de titel, artiest, land van herkomst, contactgegevens van artiest of platenlabel en de ISRC Code.

De dienst van Musicfan.fm is gratis en er is geen speciale hardware of software nodig om er gebruik van te maken.

Lees ook:Optreden Bløf in Q-hotel te downloaden via iTunes
Lees ook:HitRadio Top 30 nu ook als podcast
Lees ook:Downloadactie Radio 4 en Avro ter ere van jubilieum
Lees ook:Airplay voor iedereen in de ’2 Minuten Show’
Lees ook:119% omzetstijging Last.fm in twee maanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>