Giel Beelen lachend het gerechtsgebouw uit

Giel BeelenDat radio-dj Giel Beelen graag het gaspedaal diep intrapt is inmiddels wel bekend. En geef hem eens ongelijk wanneer je in alle vroegte van Haarlem naar Hilversum rijdt op een bijna lege snelweg. Voor zijn snelheidsovertre-dingen is Beelen al meerdere malen beboet en zijn rijbewijs is zelfs een tijdje ingenomen geweest. Afgelopen week stond Giel weer eens voor de rechter, maar hij kon lachend het gerechtsgebouw verlaten.

In april van dit jaar reed Giel Beelen op een avond naar de 3FM-studio in Hilversum. Toen hij bij Weesp een kruispunt naderde waar het licht net op groen sprong, had hij geen zin om te wachten totdat de rij wachtende auto's voor het verkeerslicht op gang kwam. En dus besloot de dj om de auto's in te halen over de voorsorteerstrook voor linksafslaand verkeer. Tja dat mag niet…

Iedere onverlaat komt daar zo 1-2-3 mee weg, maar Giel Beelen was zo onfortuinlijk dat een tegemoetkomende surveillancewagen van de politie de manouvre van hem opmerkte. Giel Beelen werd daarop aangehouden en mocht zijn roze papiertje opnieuw inleveren.

Dankzij goed werk van de Haarlemse advocaat Ben Fritz heeft Giel zijn rijbewijs weer terug. De advocaat wist de politierechter te overtuigen dat de verwijten aan Beelens adres "slordig en onvoldoende onderbouwd waren" door het OM. De stelling van de officier van justitie dat Beelen te hard had gereden, viel niet te bewijzen. Ook de kwalificatie 'onvoorzichtig rijden' kon niet hard worden gemaakt. De rechter oordeelde dan ook dat het niet bewezen dat de 3FM-jock de wegenverkeerswet had overtreden.

Zie ook:
- 'Giel' krijgt uurtje extra, Ekdom levert in
- Lezers Radioactive: Giel Beelen liever alleen op de radio
- Giel Beelen terug met nieuwe tv-show

Lees ook:Giel Beelen betrokken bij aanrijding op snelweg
Lees ook:Giel Beelen krijgt rijontzegging van 20 maanden
Lees ook:Domme actie: Nieuwslezer laat zangeres auto crashen
Lees ook:Giel Beelen op rijvaardigheidscursus
Lees ook:Giel Beelen op de fiets naar zijn werk [foto]

1 Reacties // Reageer

One thought on “Giel Beelen lachend het gerechtsgebouw uit

  1. arni222

    teveel verdienen (meer dan 1,5 “balkenende”), maakt de mens crimineel !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>