Nationale Aan de Slag-dag op Radio 2

Als jij vandaag je koffers aan het inpakken bent om op vakantie te gaan, dan ben je echt één van de weinigen. De meeste mensen in Nederland zijn al weer druk aan het werk, keurig lessen aan het volgen op school of hard aan het studeren. Omdat het bijna zeker is dat iedereen weer aan de slag is, organiseert Radio 2 voor de allereerste keer de ‘Nationale Aan de Slag-dag’. De nieuwe themadag die het publieke radiostation introduceert wordt groots aangepakt met een officiële opening door de minister-president en een fileconcert langs de snelweg.


Radio 2 draait de hele dag vooral verzoeknummers van luisteraars die de werklust stimuleren. Verslaggevers van de zender delen in heel Nederland ‘Aan-de-Slagroomtaarten’ uit aan luisteraars die de speciale ‘Aan-de Slag-vlag downloaden op de website. De Nationale Aan De Slag-dag kan voor één luisteraar een baan opleveren op het secretariaat van Radio 2. Tijdens de avondspits zendt Radio 2 live het Fileconcert uit, dat vlak langs de A27 plaatsvindt.

Minister-president Balkenende steunt het initiatief van Radio 2: “Ik vind het heel goed om de dag dat we allemaal weer aan de slag gaan te markeren. Misschien is het wat zuur als je op dit moment niet aan de slag kúnt, maar blijf geloven in jezelf en ga uit van een positieve instelling“, aldus Balkenende, die hoopt dat de Nationale Aan De Slag-dag een jaarlijks terugkerende dag wordt.

Aan De Slag-vlag

Luisteraars spelen een belangrijke rol tijdens de Nationale Aan De Slag-dag. Zij kiezen de muziek vandaag. Via de website van Radio 2 zijn speciale Aan De Slag-vlaggen te downloaden. Luisteraars planten de vlaggen op de plek waar zij aan het werk gaan; in een kantoor, in een schoolklas, op een bouwsteiger of in een fabriekshal. Verslaggevers van Radio 2 gaan langs bij luisteraars die hun Aan De Slag Vlag hebben opgehangen. Op deze manier probeert Radio 2 in alle 441 gemeenten van Nederland de werklust te peilen.

Afdelingssecretaresse (m/v)

De Nationale Aan De Slag-dag krijgt wellicht voor één luisteraar een heel gelukkig verloop. Radio 2 werft op 7 september voor een afdelingssecretaresse (m/v) en hoopt via deze weg een kandidaat voor de functie te selecteren. Het betreft een administratieve fulltime functie waarbij je werkt voor de directie radioprogrammering van de NPO. 

Een selectieteam staat de hele dag klaar om sollicitatiebrieven en cv’s te beoordelen en de meest geschikte kandidaten uit te nodigen voor een gesprek. Wie een kans wil maken en denkt over de juiste kwaliteiten te beschikken doet er goed aan om op 7 september ruimte in de agenda te houden.

Fileconcert

Bert Kranenbarg presenteert maandag tussen 17:00 en 19:00 uur het ‘Fileconcert’. Live langs de A27 bij afslag Lexmond treden onder andere Acda en De Munnik, Bertolf, Lange Frans en Miss Montreal op. Tijdens de uitzending maakt de presentator tevens het nieuwe Filelied bekend. De afgelopen decennia zijn er talloze liedjes geschreven over de vrijheid die autorijden geeft. Maar er is weinig over ‘de file’ geschreven. Het bekendste lied is ‘File’ van André van Duin. De NCRV heeft daarom bekende Nederlandse artiesten gevraagd om een lied over de file te schrijven. Een jury met André van Duin en ANWB Kampioen-hoofdredacteur Ed Lodewijks beoordeelt de inzendingen.

Jan-Willem Roodbeensluit De Nationale Aan De Slag-dag tussen 19:00 en 20:00 af. Hij checkt of in elke gemeente in Nederland Radio 2 aan staat. Dat doet de radiopresentator om de slogan van het station te checken, want die zegt: ‘Radio 2 is overal’.

Zie ook:
- Balkenende geeft startsein Nationale Aan De Slag-dag
- Radio 2 zoekt secretaresse tijdens Nationale Aan de Slag Dag
- Knip-en-plak-opdracht van Radio 2

Lees ook:Balkenende geeft startsein Nationale Aan De Slag-dag
Lees ook:Radio 2 lanceert De Nationale Aan De Slag-dag
Lees ook:Radio 2 zoekt secretaresse tijdens Nationale Aan de Slag Dag
Lees ook:Knip-en-plak-opdracht van Radio 2
Lees ook:Nieuwe themadag van Radio 2 trekt 900.000 luisteraars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>