Geluid speelt belangrijke rol bij internetstation Ohrfunk

De Nederlandse ether zit aardig vol met radiozenders, maar gelukkig biedt internet een uitkomst. Door de komst van internet en de toename van snelle breedbandverbindingen zijn ook de internet radiostations als paddenstoelen uit de grond geschoten. De relatief lage kosten van een internetstation bieden ook de mogelijk om heel doelgroepgerichte zenders op te zetten. Radiostations met jaren 50 muziek, freakmuziek, jazz, blues, homovriendelijke zenders; voor alles en iedereen is er wel een station. Laatst werd ik echter getipt over een doelgroepstation waar ik zelf nog niet aan had gedacht.

Het gaat om Ohrfunk, een Duits internetradiostation dat is opgezet door blinde en slechtziende programmamakers die hun uitzendingen vrijwillig verzorgen. Ohrfunk zendt nieuwsbulletins en actualiteitenprogramma’s uit die gericht zijn op blinden en slechtzienden in Duitsland. Daarnaast zijn er veel muziekprogramma’s te horen en de muziekkeus is erg breed. Zo breed zelfs dat de Duitse zender ook Nederlandstalige nummers draait.

Op zaterdagavond heeft de internetzender een interactief programma genaamd Ballroom. Zaterdag 6 oktober houdt Ballroom een thema-uitzending waarin soul, funk en R&B centraal staan. Naast grote namen als Otis Redding, Sam Cooke en Amy Winehouse, wordt er veel aandacht besteed aan de minder bekende artiesten die niet onderdoen voor hun bekendere collega’s. De thema-uitzending wordt vanuit Siegen gepresenteerd door Markus Bruch en Jeroen Ploeger en is vanaf 20:00 uur te horen op Ohrfunk.de.

Zo zie je dat voor elke doelgroep inmiddels al een (internet)radiostation bestaat. En als je echt nergens aansluiting weet te vinden, dan kun je natuurlijk nog via Last.fm je favoriete artiesten beluisteren.

Lees ook:Bijzondere marathonuitzending op Ohrfunk
Lees ook:Wederom marathonuitzending op Ohrfunk
Lees ook:Marathonuitzending op radiozender voor blinden
Lees ook:Vanavond weer Der Ballroom bij Ohrfunk.de
Lees ook:Aftrap van de lente in ‘Ballroom’ op Ohrfunk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>