VPRO-project ‘Een kamer in het verleden’ van drijvende bungalow naar chalet

Misschien heb je er iets van meegekregen: schrijfster Ester Naomi Perquin moest afgelopen vrijdag met een helikopter vanaf een drijvende bungalow op het Lauwersmeer gehaald worden. Het vroor zo hard dat zij geen verwarming en water meer had. Zij zat daar voor een VPRO-project ‘Een kamer in het verleden’, een onderdeel van het programma De Avonden op Radio 6. Het project gaat gewoon door, nu in een chalet op een afgelegen camping vlakbij het Lauwersmeer.

Idee

Het idee van het project is dat de deelnemers geen contact met de buitenwereld mogen hebben, dus ook niet via het internet. Ze zitten helemaal alleen in dat chalet. Elke dag leveren ze een korte radio-reportage voor VPRO’s De Avonden op Radio 6.

Arjen Lubach

Afgelopen zondag is Arjen Lubach in het chalet getrokken. Onder andere Wim Helsen, Paulien Cornelisse, Tommy Wieringa, Gerbrand Bakker en Nilgun Yerli gingen hem voor. Hekkensluiter van het project is de Vlaamse Saskia de Coster, zij mag volgende week.

Lees ook:VPRO wil meer buitenlandprogramma’s op Radio 1
Lees ook:Reissmicrofoon naar De Avonden
Lees ook:Marathoninterviews terug op de radio
Lees ook:Radio 6 vraagt bekende Nederlanders naar hun Zwarte Lijst
Lees ook:1 Minuut radio, doe het maar eens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>