Tegenwoordig zijn het niet meer de krantenjongens

Van krantenjongen tot miljonair. Dat is de bekende droomweg die alle Quote-500 rijken zouden hebben afgelegd. Tegenwoordig kun je ook met radio best lekker verdienen, tenminste als je DJ bent want de radiostations zelf houden niet heel veel over.

Ster-DJ's zoals Edwin Evers, Ruud de Wild, Robert Jensen en Jeroen van Inkel hebben er in ieder geval wel het miljonairsschap aan overgehouden. Dus het zijn al lang niet meer alleen de krantenjongens tegenwoordig. Hoe kom ik hier nu op? Vorige week las ik in Trouw een artikel over een leuk radioboekje dat ik je niet wil onthouden.

Het boekje heet 'De mannetjes van de radio' en gaat over 40 jaar popradio in Nederland. DJ's van het eerste en tweede uur Lex Harding, Erik de Zwart, Felix Meurders, Giel Beelen en Edwin Evers zijn een paar van de radiomakers die geïnterviewd zijn door de auteurs van het boekje.

De interviews leverden opmerkelijke uitspraken op, zoals Erik de Zwart die zegt "Ik denk dat het mijn schuld is dat die diskjockeys allemaal veel te veel zijn gaan verdienen." Erik de Zwart maakte in 1984 namelijk een opmerkelijke move, hij stapte over van Veronica naar de TROS en daar was veel geld mee gemoeid.

Over geld gesproken, Edwin Evers weet het allemaal goed te relativeren: "…ik weet ook dat met mijn kunstje zoveel geld wordt verdiend, dat mijn salaris binnen een maand is terugverdiend." En dat is natuurlijk waar, de grote DJ's verdienen veel geld, maar de inkomsten uit commercials en non-spot advertising leveren het veelvoud daarvan op.

'De mannetjes van de radio' is een leuk boek, ook voor de niet-radiofreaks. En misschien kun je er nog je voordeel mee doen, of je nu krantenjongen bent of DJ!

Lees ook:Mannetjes nu ook OP de radio
Lees ook:Edwin Evers: Geluk dat mensen geld aan mijn kunstje verdienen
Lees ook:Zeven weken vakantie voor Edwin Evers
Lees ook:Erik de Zwart wordt invaller voor Albert Verlinde
Lees ook:Jubileumuitzending Edwin Evers gaat 18 uur duren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>