Somertijd op Radio 10 is begonnen

Het is altijd fijn om de discjockey te kunnen zijn, met die woorden opende Giel Beelen gekscherend het programma Somertijd op Radio 10 zijnde een radionerd. Giel maakte zijn eerste stappen op radiogebied in het pand waar Radio 10 nu zit. Eerder mocht hij de telefoon aannemen bij Radio Noordzee en vooral mensen wegdrukken. Later werkte Giel bij Radio 10 Gold en weer later mocht hij op Radio 3 Arbeidsvitaminen vervangen. Dat betekende ook het einde voor Giel bij Radio 10 Gold.

Giel mocht het programma van Rob van Someren openen omdat hij Rob op 2 november vorig jaar de kans gaf om een afscheidsuitzending te kunnen maken van zijn programma Somertijd in zijn zendtijd op 3FM. De winnaar van de zilveren radioster kreeg een hartinfarct en moest in de zomer van 2014 vertrekken bij Radio Veronica. “Ik ben ontzettend blij dat Rob weer terug is met Somertijd. Ik als radioman vind het heel mooi dat de eerste plaat die hij draaide ‘Return to sender’ van Elvis Presley was. Dit was ook de plaat waar hij zijn afscheidsshow in mijn programma mee eindigde.” Verder zei Giel nog het een eer te vinden de beste middagshow op de radio van Nederland te openen.

Somertijd opende met Elvis Presley – Return to sender. Dat was ook de laatste plaat die van Someren draaide tijdens zijn afscheidsuitzending. Ook gaf hij aan zeer ontroerd te zijn door de openingswoorden van Giel. De tweede plaat die Rob instartte op Radio 10 was Pharrel – Happy. En die staat symbool voor het gevoel van Rob van Someren over zijn terugkeer op de landelijke radio. Somertijd, de moeder der middagshows, is vanaf vandaag op werkdagen te beluisteren op Radio 10 tussen 16:00 en 19:00 uur.

In het AD van vandaag een uitgebreid interview met van Rob Someren. Hij zegt in dat interview dat het programma niet veel anders zal zijn bij Radio 10.”Er zijn wat nieuwe items, andere vormgeving, maar de moppen, de limericks en Dingetje, een typetje dat op vrijdag de verkeersinformatie voorleest, keren terug. Wel is er een nieuwe ster aan het front: Luuk van den Braak. Hij gaat binnen no time bekend staat als Linke Luuk. Hij loopt al een tijdje rond bij Radio 10 en 100%NL. Met zijn 21 jaar is het een jonge hond, die mij en co-host DJ Sven van Veen af zal remmen als we weer eens doordraven over te oude muziek.

Dat is ook meteen een punt dat echt anders gaat zijn in Somertijd. Radio Veronica draait vooral poprockmuziek en bij Radio 10 is hier veel meer variatie in. Van Someren maakt zich duidelijk geen zorgen dat de trouwe aanhang van het programma, die Somertijd ooit de Gouden Radioring voor beste programma bezorgde, de andere muziekstijl niet kan waarderen. ,,Radio 10 is daar breder in. Die slogan ‘de grootste hits aller tijden’ klopt wat dat betreft wel. Het gaat van Michael Jackson tot Pharell Williams. Het is volgens mij geen raketwetenschap om te begrijpen dat deze muziek Somertijd past als een handschoen.”Het liefst kijkt hij niet meer terug op het afgelopen jaar. ,,Ik wil de nadruk op de toekomst leggen bij Radio 10.” Toch is het wel vreemd dat hij van vrijwel al zijn oude collega’s felicitaties heeft gehad, maar niet van de nieuwe directeur bij Radio Veronica Erik de Zwart. ,,Misschien is hij het vergeten. Hij heeft natuurlijk nogal wat problemen op te lossen. Zijn zender is natuurlijk in herstel en daar heeft hij een zware taak aan.“Over de sfeer bij zijn vorige werkgever Radio Veronica zegt Rob: ,,Het was er heel lang niet leuk. Het bedrijf was aan het veranderen en al die ontwikkelingen waren niet goed voor de sfeer. Bij Radio 10 draait alles om radio. De zender is qua omvang weliswaar kleiner, maar qua enthousiasme is het twee keer zo groot. The winning mood heerst daar, pas een jaar op FM en de luistercijfers blijven maar stijgen.” (AD)

Lees ook:Giel Beelen opent eerste Somertijd op Radio 10
Lees ook:Somertijd neemt afscheid op 3FM
Lees ook:Vandaag 3000ste Somertijd op Radio Veronica
Lees ook:Moppen Somertijd gebundeld
Lees ook:Rob van Someren nog tot somertijd 2011 bij Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>