Radio 1 blikt terug op val van de Berlijnse Muur

Het is komende zondag exact 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. NPO Radio 1 staat dan uitgebreid stil bij de herdenking van deze historische gebeurtenis. De programma’s van NPO Radio 1 blikken met gasten, deskundigen en reportages terug op deze bijzondere dag.

OVT (VPRO) komt vanaf 10.00 uur rechtstreeks vanuit de Melkweg in Amsterdam, waar zondag een festival plaatsvindt over de Berlijnse Muur. Te gast is onder andere Egbert Jacobs, laatste Nederlandse ambassadeur in de DDR.

Aansluitend is er elk uur een bijdrage over de Muur-herdenking. Met onder meer een live verslag van het feest bij de Brandenburger Tor, muur-souvenir-verzamelaars en Dik Verkijk die destijds voor de Nederlandse tv getuige was van de historische gebeurtenissen in Berlijn.

Perstribune (MAX) praat met Duitsland en Oost-Europa correspondent Jeroen Akkermans en met presentator Henk Mouwe, die destijds verslag deed van de val van de Muur. NOS Langs de Lijn laat voetbalfans van Hertha aan het woord en het NOS Radio 1 Journaal doet live verslag van de herdenking in Berlijn. Om 18.30 uur laat Dit is de Dag (EO) een bijbelsmokkelaar aan het woord, die reisde naar de DDR.

Lees ook:Ruud de Wild gaat opnieuw internationaal
Lees ook:Live stream herdenking Michael Jackson via website Radio 538
Lees ook:Herdenking Apeldoorn live te volgen via radio en tv
Lees ook:Vuurwerkramp Enschede herdacht op de radio
Lees ook:Radioactive in week 41 | 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>