VVD wil langere reclameblokken op publieke omroepen

npo_logo-d285dcc0b45f5e72ce6c4c1a49db3743Je moet het wel meegekregen hebben, de publieke omroepen krijgen waarschijnlijk te maken met nog eens 100 miljoen euro extra aan bezuinigingen. Daarom lijkt het de VVD een goed idee om meer reclame uit te gaan zenden op de zenders, er wordt voornamelijk gedoeld op 3FM.

“De omroep mag volgens de wet tien procent van de tijd inzetten voor reclame. Nu ligt dat op 6 procent. Met een halve minuut extra kan de omroep daarmee al 30 miljoen binnenharken”, aldus VVD-kamerlid Matthijs Huizing tegen NU.nl. Huizing hekelt de houding van de STER, die de reclames verzorgen. “De publieke omroep hanteert een hakken in het zandmentaliteit. Het kan niet zo zijn dat de omroep naar de politiek wijst om vervolgens zelf achterover te kunnen leunen.”

Uit onderzoek in opdracht van de overheid bleek onlangs dat er aan radioreclames op 3FM 2 miljoen euro extra kan worden verdiend. In totaal kan er volgens het onderzoeksbureau binnen de huidige regels tot 43 miljoen aan extra inkomsten worden gegenereerd. Dan zouden programma’s ook onderbroken moeten worden, maar daarvoor is eerst een wetswijziging voor nodig.

Lees ook:Topman Telegraaf Media Groep wil einde STER
Lees ook:‘Hilversum moet besparen, linksom of rechtsom’
Lees ook:FunX is welvarend radiostation
Lees ook:15 Miljoen extra voor regionale omroepen?
Lees ook:Reclamebestedingen radio flink gestegen in Q3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>