‘AvroTros komt met EenVandaag op Radio 1′

Radio 1Fusie-omroep AvroTros maakt vanaf januari 2014 een radio-variant van het programma EenVandaag op Radio 1. Dat zei TROS-presentator Bas van Werven afgelopen weekend bij BNN’s De Overnachting op Radio 1. Volgens Van Werven zijn de plannen voor 90 procent rond.

Het actualiteitenradioprogramma zal elke werkdag tussen 14.00 en 16.30 uur worden uitgezonden. Bas van Werven zal dat vijf dagen per week presenteren. Het programma wordt door een duo gepresenteerd, waarschijnlijk zal Jan Mom (momenteel presentator van Vrijdagmiddag Live) een tweede presentator zijn. Ook wordt een derde persoon gezocht om zowel op radio als op tv te presenteren. Volgens Van Werven gaan er stemmen op om daar een vrouw voor in te zetten. Van Werven blijft ook op tv presenteren.

De contouren van het nieuwe programma liggen nog niet vast, volgens Van Werven. “Je moet een radioprogramma niet gaan bedenken vijf maanden voordat het wordt uitgezonden want dan wordt het een drama.” Volgens Van Werven – die blij is met het team dat het programma gaat maken – zullen er links zijn naar programma’s die ‘s avonds op tv te zien zijn en zullen onderwerp als economie en veiligheid aan bod komen. EenVandaag wil dichtbij de luisteraar zijn, het moet spraakmakende radio zijn waar deskundigen aanschuiven maar waar ook besproken kan worden wat er vanavond in Radar te zien is.

Van Werven heeft zin in zijn nieuwe taak. “Man, dat is lekker! Dat wordt weer vijf dagen radio per week!” Een andere droom van Van Werven is om nog een keer een autoprogramma bij de publieke televisie te maken.

[Redacteur: Iwan Verrips]

Lees ook:Bas van Werven maakt overstap naar televisie
Lees ook:Humberto Tan nieuwe presentator bij BNR Nieuwsradio
Lees ook:Bas van Werven valt vandaag in bij TROS op Radio 1
Lees ook:Rob Trip en Herman van der Zandt presenteren Met Het Oog Op Morgen
Lees ook:Wessel van Diepen terug op 538

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>