Nóg een EK-zender: EKFM

Dinsdag 27 mei is er een nieuwe EK-zender gelanceerd: EKFM. In tegenstelling tot die andere zender, 538 EK Radio, is EKFM écht de lucht in gegaan. Naast het uitzenden via internet, zal EKFM in Bern, Basel en Wenen ook via de ether te ontvangen zijn. Daarmee worden ook de Oranjefans op locatie op de hoogte gehouden van alles rond het Nederlands Elftal.

EKFM is een samenwerking tussen Radio 1  en Radio Nederland Wereldomroep en het is niet voor het eerst dat er rondom speciale evenementen uitgezonden wordt. Tijdens het WK Voetbal 2006 in Duitsland konden de Oranjefans in de speelsteden al luisteren naar WKFM en ook tijdens het WK Allround 2007 (schaatsen) maakte Radio 1 samen met BNN radio dat naast internet ook via diverse lokale zenders te horen was.

"De meest oranje zender van het EK2008", zoals EKFM zich zelf noemt, bericht vanuit Oostenrijk en Zwitserland het laatste nieuws in en rond de stadions van het Nederlands elftal. BN'ers als Bastiaan Ragas, Tom Egbers, Jeroen van der Boom en Youri Mulder schuiven aan bij 'NOS Langs De Lijn'-presentator Robbert Meeder om te vertellen over hun Oranje-gevoel. Jack van Gelder zal vooruitblikken op duels en Wereldomroep-verslaggever Floris van Hoorn vertelt wat er rond de stadions te beleven valt.

EKFM zal dus via de ether in Bern, Basel en Wenen te horen zijn. Daarnaast is de tijdelijke zender ook via internet te beluisteren. Op de dagen dat Nederland geen wedstrijd speelt, is er via de internet-stream non-stop Nederlandse muziek te horen. Op de FM-zenders in Zwitserland en Oostenrijk krijgen de Oranjefans Radio 1 te horen.

Meer over EK 2008:
> Radioactive.blog.nl/ek-voetbal

Zie ook: 538 EK Radio volgt kampioenschap op de voet

Lees ook:Succes Oranje leidt tot aankoop extra frequenties
Lees ook:BNR met zakelijke blik op EK Voetbal
Lees ook:Radioactive headlines week 22: In de van van Het Geluid
Lees ook:Coen & Sander verlengen verblijf bij EK
Lees ook:Jack van Gelder wederom WK-commentator op radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>