“Bananenrepubliek blijkt gelukkig toch rechtsstaat”

The Right Side Won van What Fun! was om 00:12 de openingsplaat van 100%NL. Een statement van de radiozender, die na drie jaar procederen alsnog op alle punten in het gelijk is gesteld. Initiatiefnemer Herbert Visser sprak in zijn openingstoespraak van ‘vals spel’ van de toenmalige regering. Die zou uit financiĆ«le motieven de inhoudelijk veel sterkere aanvraag van 100%NL (dat 8000 euro voor de licentie bood) hebben genegeerd.

Vooral de voormalige LPF-staatssecretaris van Cultuur moest het flink ontgelden. "Een kleuter kan nog zien dat 70 procent (Nederlandstalige muziek, TG) het dubbele is van 35 procent en dat daar dus een groot verschil in zit. Maar volledig in strijd met de regels die hij zelf had gemaakt, wilde Cees van Leeuwen van de LPF nog snel even die 23 miljoen meepakken van RTL FM."

Dapper

Dat zijn opvolgers Laurens-Jan Brinkhorst (Economische Zaken) en Medy van der Laan (Cultuur) uiteindelijk die fout hebben rechtgezet, noemde Visser ‘een heel dapper besluit, waar we dan ook enorm blij mee zijn’. Hij besloot met de woorden: "Door Cees van Leeuwen leek het even alsof wij leefden in een bananenrepubliek, maar we blijken gelukkig toch nog een rechtsstaat te zijn."
________________________________________________________________

Lees ook:Kamer stelt digitale radio uit
Lees ook:‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’
Lees ook:“Als dit niet lukt, hebben we echt een probleem”
Lees ook:100%NL ziet ‘frequentieuitspraak’ als formaliteit
Lees ook:Vooruitblik: Radio 1 start nieuwe programmering

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on ““Bananenrepubliek blijkt gelukkig toch rechtsstaat”

 1. jo

  En RTL fm is daar slachtoffer van!

    /   Reply  / 
 2. mies

  Het leek alsof het te stoppen was,de werkelijkheid is anders..succes maak er wat moois van.
  mvk

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>