Tom de Ridder heeft stemproblemen

Wie zal je misschien zeggen? Luisteraars die wel eens een reclame hebben gehoord op een willekeurig radiostation zal het waarschijnlijk wel iets zeggen. ‘Tom de Ridder’ is het fictieve personage van MKB Brandstof die te horen is in hun radioreclames. In het spotje maakt hij reclame voor de diensten van het bedrijf. Dit leidde echter tot veel irritatie bij luisteraars. Dat kwam voornamelijk doordat het spotje extreem vaak werd uitgezonden. Tijdens Studio Max Live van vandaag, vertelde woordvoerder Ruud van wijngaarden dat Tom de Ridder stemproblemen heeft. Hierdoor is hij voorlopig niet te horen op de radio. “Op doktersadvies zal hij tot nader order zijn inmiddels landelijk bekende stem niet kunnen laten horen.”

“Tom is heel belangrijk voor ons, hij is in december en januari non-stop voor ons in touw geweest. Ondanks dat hij niet bij iedereen even geliefd is.”  De woordvoerder heeft hierin groot gelijk als je even de reacties op twitter erbij neemt. Geen groot nieuws lijkt mij voor MKB Brandstof. Maar slechte publiciteit is ook publiciteit? In 2012 werd dit beruchte spotje nog negende bij de ‘Houten Reclameblok’-wedstrijd van de Coen en Sander Show (3FM).

Tom de Ridder bevestigt op twitter de geruchten: “De geruchten zijn waar: helaas moet mijn stem vanaf nu langere tijd rust nemen. Ik heb te veel hooi op mijn vork genomen. Groet, TdR” (@TomDeRidderMKB)

Ondanks dat het spotje als irritant werd ervaren door veel luisteraars bracht het wel klanten naar het bedrijf. ‘Tijdens en na het uitzenden van de spots is het effect direct zichtbaar op de website’

De spotjes worden per vandaag stopgezet op alle radiostations.

Lees ook:Orangina krijgt Houten Reclameblok voor meest irritante reclame
Lees ook:Sky Radio ontkent overname van RTL FM
Lees ook:Update | Meest irritante radiocommercial bekend
Lees ook:Radioactive-blogger in commercial op Slam!FM
Lees ook:DATZO wint Houten Reclameblok 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>