2014 was een goed jaar voor NPO Radio

De radiostations van de NPO bereikten in 2014 een luistertijdaandeel van 31,9%. Dat is 0,6% hoger dan in 2013 (Bron: NLO). Voor het eerst sinds de zendmastbranden in 2011 herstelt het luistertijdaandeel zich tot dit niveau, terwijl de publieke radiostations door bezuinigingen en fusies van omroepen een ingrijpend vernieuwde programmering presenteerden.

Directeur NPO Radio Jan Westerhof: “NPO 3FM was in 2014 stabiel en sterk. De zender is favoriet bij jongeren van 15 tot 34 en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse popmuziek. NPO Radio 2 trekt nieuwe luisteraars en heeft met de Top 2000 editie 2014 veel luisteraars lang aan de radio weten te kluisteren. Bij NPO Radio 4 en 5 zien we een positieve ontwikkeling. NPO Radio 5 profiteert flink van het feit dat de nostalgische programmering ook in het weekend klinkt. We hebben in 2014 de bezuinigingen van kabinet Rutte I moeten doorvoeren, met onder meer de fusies van zes omroepen. Het is goed te kunnen concluderen dat deze operatie de programmering kwalitatief niet heeft aangetast. We zijn er sterk uitgekomen. Ook voor het verwerken van de bezuinigingen van Rutte II het komende jaar zetten we al onze creativiteit in om te zorgen dat de NPO Radio het publiek goed blijft bedienen.

Lees ook:Publieke radiozenders winnen 1,3% in 2009
Lees ook:Bestuur NPO stemt in met nieuwe programmering radio
Lees ook:KRO gaat bezuinigen
Lees ook:‘Publieke omroepen moeten programmagegevens gratis vrijgeven’
Lees ook:PvdA in de bres voor Radio 747

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>