Stadsjongeren luisteren (nog) het liefst naar 538

Radioactive.blog.nl | Radio 539Een juichend persbericht van Radio 538 vorige week, want ze zijn de populairste zender onder jongeren. Niet alleen landelijk gezien, maar ook in de vier grote steden doet de zender het goed, blijkt uit onderzoek van bureau Interview NSS. 56% van de stadsjongeren (15-35 jaar) stemt af op het hitstation, waarvan 20% dagelijks. Een mooie prestatie van Radio 538, dat zijn doorzettingsvermogen van de afgelopen jaren beloond ziet. Maar er zijn kapers op de kust.
De publieke zender FunX, die zich richt op allochtone jongeren in de grote steden, maakt een flinke groei door. Het station met een urban format (hiphop / R&B) is de nummer 1 in de groep 15-25 jaar, alleen onder 25-34 jarigen doet Radio 538 het (veel) beter. FunX is dus een station voor de jeugd, terwijl 538 relatief meer jonge volwassenen trekt.

Als tegenzet heeft die laatste zender onlangs Juize FM gelanceerd, dat met Hiphop and R&B from A to Z grotendeels dezelfde muziek draait als FunX. Deze publieke omroep is echter in het voordeel. Zij hebben de felbegeerde etherfrequenties, terwijl Juize voorlopig alleen nog via kabel en internet te horen is.

Webradio is wel in opkomst, vooral bij jonge surfers. Volgens het onderzoek luistert nu 16% van de jeugd van 15-25 jaar regelmatig via internet naar de radio. In 2004 was dat nog 6%.
________________________________________________________________

Lees ook:Juize.FM wil op kabel in Groningen en Drenthe
Lees ook:NPO denkt met BNN en VPRO over toekomst FunX
Lees ook:538 Juize start met gepresenteerde programma’s
Lees ook:FunX 1 bij stadsjongeren, groei Caz!, Fresh, SLAM!
Lees ook:FunX wil unieke marktpositie bewijzen met XsupportFunX

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>