Soundtrack Top 40 op Radio 1

Het gebeurt niet zo vaak dat er een toplijst te horen is op Radio 1. Toch gaat het in de nacht van zondag 21 juli op maandag 22 juli gebeuren. Voor de tweede keer is de KRO’s Nacht van de Filmmuziek te horen. Onderdeel hiervan is de Soundtrack Top 40.

Presentatoren Martijn Grimmius en Jan-Willem Bult laten met de Soundtrack Top 40 vier uur lang de mooiste, aangrijpendste en meest toonaangevende filmmuziek horen.

De Soundtrack Top 40 wordt samengesteld aan de hand van suggesties van filmkenners, acteurs, regisseurs en het publiek! Iedereen die een suggestie heeft voor de lijst kan deze mailen naar [email protected] of laten weten via Facebook (KRO’s Nacht van de Filmmuziek) of Twitter (#ffilmmuziek).

Volgens presentator Martijn Grimmius maakt de lijst emoties los. ‘We hebben vorige zomer tijdens de eerste Nacht van de Filmmuziek al gemerkt hoeveel emotie en enthousiasme filmmuziek los maakt. Door het introduceren van de Soundtrack Top 40 willen we luisteraars de kans geven hun emoties en kennis te delen. Op onze Facebook is een voorlopige Top 40 te zien waarop gereageerd kan worden. De reacties zullen doorslaggevend zijn voor het eindresultaat.’

Jan-Willem Bult: ‘Het wordt heel spannend. Er is vorig jaar aardig wat gedebatteerd naar aanleiding van een eerste Top 10 die we toen samenstelden. Toen vond de meerderheid van de stemmers dat Schindler’s List (John Williams) op de eerste plaats moest staan. Ik ben erg benieuwd naar alle suggesties die dit jaar voorbij komen. Hoe vaak zien we filmmuziek van Ennio Morricone terug in de Soundtrack Top 40?. En komen er ook veel suggesties binnen voor nieuwe filmscores als Skyfall (2012)’ Vanaf nu zijn de luisteraars aan zet.’

KRO’s Nacht van de Filmmuziek, 22 juli, 02.00 – 06.00 uur, Radio 1

Lees ook:‘Once Upon A Time In The West’ mooiste filmmuziek
Lees ook:Oscars 2010 ingeleid met een dag lang filmmuziek
Lees ook:Martijn Muijs nieuwe dj bij Radio 538
Lees ook:Classic FM een dag lang met filmmuziek
Lees ook:In de herhaling: Classic FM at the Movies 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>