VPRO wil meer buitenlandprogramma’s op Radio 1

Op dit moment maakt de VPRO iedere week op zondag een uur nieuws en achtergronden uit het buitenland in Bureau Buitenland. Als het aan Gerard Walthof, hoofdredacteur VPRO radio, ligt gaat de VPRO vanaf 2014 drie dagen in de week een soortgelijk programma maken.

Vorige week werd bekend dat het cultuurprogramma De Avonden na achttien jaar gaat verdwijnen. Voor dat programma wil Walthof nu een latenightshow op Radio 1 als vervolg op De Avonden.

De reden van de vele verschuivingen en veranderingen de afgelopen weken in programmeringen komt door het nieuwe jaarplan 2014 wat vorige week is gepresenteerd door de verschillende omroepen. Omdat er op Radio 1 moet worden bezuinigd krijgen de nieuwe (grote) fusie-omroepen grote blokken overdag om de herkenbaarheid van het station te behouden. Vandaag neemt de Raad van Bestuur van de NPO een beslissing over het jaarplan voor 2014.

[Novum]

Lees ook:‘PO moet themakanalen toestaan’
Lees ook:Nieuwe programmering Radio 1 goedgekeurd
Lees ook:Minister Plasterk wil Concertzender behouden
Lees ook:Kabinet akkoord met omroepplan
Lees ook:Uren radiomateriaal met VPRO app voor iPhone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>