Luisteraars Radio West maken staatsieportet Willem-Alexander

Radio West heeft de actie ‘Lang Leve de Koning’, waarbij luisteraars werden opgeroepen een nieuw staatsieportret van Koning Willem-Alexander te maken. Ruim 45 kunstenaars gaven gehoor aan deze oproep en kwamen met een portret. Morgenochtend wordt tijdens het programma ‘Debby en Haar Mannen’ de winnaar bekend gemaakt.

De opdracht was simpel: maak een staatsieportret van Willem-Alexander. Er werd veel gehoord aan gegeven en de portretten zijn al sinds 17 april te bewonderen via de speciale Facebookpagina van Omroep West.

Morgen wordt tussen 11.00 en 12.00 uur op Radio West tijdens het ochtendprogramma ‘Debby en haar Mannen’ bekend gemaakt wie in de prijzen valt. De jury bestaat uit koningshuisdeskundige Sandra Schuurhof, Galerie Noordeinde eigenaresse Madeleine Ekegårdh en kunstenares van het huidige staatsieportret van Beatrix, Carla Rodenberg. Het portret met de meeste internet stemmen wint de publieksprijs. Daarna zijn de winnaars te bewonderen voor het grote publiek in twee verschillende exposities in galeries in Den Haag.

Het is niet voor het eerst dat Radio West inspringt op de actualiteit. Een maand geleden hadden ze een actie rondom de vrijwilligersactie NLDoet. Toen gingen presentatoren de hele week op pad om vrijwilligerswerk te doen en mochten vrijwilligers hun verhaal vertellen op de radio.

Debby en Haar Mannen is iedere werkdag te beluisteren op Omroep West tussen 9.00 en 12.00.

Lees ook:Omroep West in het teken van vrijwilligers
Lees ook:Oranjedagen op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Headlines week 17: Koninginnedag.. Koninginnedag.. MyRadio en luistercijfers
Lees ook:Koninginnedag 2013: Een overzicht
Lees ook:Afscheidsspeech Beatrix op Radio 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>