Oud-dj Will Luikinga werkt aan boek

Vroeger had Will Luikinga het radioprogramma ‘Will Wil Wel’, maar tegenwoordig wil Will niet meer. Hij is een paar jaar geleden gestopt met radiomaken en om te voorkomen dat hij toch weer achter de microfoon zou kruipen, heeft hij zijn complete radiostudio aan zijn neefjes geschonken. Will Luikinga woont nu meerdere maanden per jaar in Spanje en heeft andere hobby’s gekregen als vervanging van zijn radioverslaving (hoe kun je daar als gepassioneerd radiomaker nou ooit vanaf komen?). Eén van zijn huidige bezigheden is het schrijven van een boek.


Tegen De Telegraaf vertelt de oud-radiomaker dat het boek ‘gaat over radiomaken’. Maar Luikinga geeft daarbij wel aan dat het ‘niet het zoveelste Veronica-verhaal wordt’. “Het gaat over een jongen die zich vanuit zijn jeugd ontwikkelt tot dj. Er zitten autobiografische elementen in, maar ik heb ook delen uit levens van vrienden en kennissen gepakt”, aldus Will Luikinga. 

De 65-jarige Luikinga laat het radioverleden graag rusten, want zo zegt hij: “Ik denk dat het verleden al snel mooier wordt gemaakt dan het was”. Hij vult aan: “In de tijd dat ik achter de knoppen zat, was het pionieren. We vonden het wiel helemaal zelf uit, want er waren toen nog geen opleidingen voor”. Radiomaken is volgens Luikinga tegenwoordig een wetenschap geworden en hij vindt dat er ‘minder ruimte voor eigen creativiteit’ is.

Wanneer het boek van Luikinga uitkomt is nog niet bekend, maar voor radioliefhebbers betekent het vast weer wat leuk leesvoer.

Zie ook:
- Will Luikinga: “Het wordt nooit meer wat het was”

Dit radioblog is genomineerd voor Nobiles Blogger ’09.
Stem hier op Jorn en daarmee op Radioactive!

Lees ook:Will Luikinga: “Het wordt nooit meer wat het was”
Lees ook:Ode aan Will Luikinga op Radio Rembrandt
Lees ook:Gastpresentatie Will Luikinga bij NL Top 20
Lees ook:Boek en website over geschiedenis VARA in de maak
Lees ook:Marc de Hond lanceert boek met slimme marketingtruc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>