John de Mol op Radio 538: tv-zender Tien gaat door

"Tien gaat door, in welke vorm dan ook." Dat zei John de Mol dinsdagochtend op Radio 538 tegen Edwin Evers, die hem belde op zijn 52e verjaardag. Samenwerking met een andere partij sluit hij niet uit. "Als er een mogelijkheid bestaat om Tien onder te brengen binnen een grotere structuur waarin doelstellingen beter haalbaar zijn op kortere termijnen, dan is dat een optie die we overwegen." Tien zou "door een aantal partijen" benaderd zijn.

De Mol bevestigde dat momenteel gesprekken worden gevoerd. "Dat kan op zowel korte termijn tot iets leiden, maar het kan ook volgende week leiden tot een situatie waarbij we zeggen: we doen het niet en we gaan gewoon lekker door." Dat gebeurt volgens hem hoe dan ook: "Koppen in kranten als Tien geeft het op slaan nergens op."

Heftig

Over de vele kritiek op zijn zender zei hij: "Het was heftig. Ik had het wel verwacht dat het zou gebeuren. Het is een beetje Nederlands; initiatieven die tegen de stroom ingaan met de grond gelijkmaken. Ik was erop ingesteld dat de negatieve publiciteit een jaartje zou duren, maar het gáát maar door en houdt niet op."

Het volgens sommigen poenerige imago van Tien is volgens De Mol "een beeldvorming die door een aantal mensen maar al te graag gecreëerd is." Volgens hem zijn kijkers helemaal niet zo bezig met wie achter een zender zit. "Ik denk dat die alleen maar gaan voor leuke programma's."

Tijd

De mediaondernemer, die de zender Tien naar eigen zeggen ooit tijdens het golfen bedacht, denkt dat gewoon sprake is van een standaard probleem van alle nieuwe zenders. "Het kost gewoon tijd voordat je mensen op maandagavond laat besluiten om niet naar CSI te kijken, maar naar Just the Two of Us", zei hij met een knipoog naar Edwin Evers. Het gesprek met John de Mol kan hier worden beluisterd.

Zie ook:
Geruchten sterker: 'Radio 538 naar RTL Nederland'
Geruchtenstroom over Talpa blijft doorgaan
Buitenlandse radio's Talpa interessant voor RTL
RTL verovert mogelijk 15% radiomarktaandeel

Lees ook:Evenbeeld Edwin Evers krijgt vorm
Lees ook:Gordon: wit voetje halen bij de baas?
Lees ook:Edwin Evers: Geluk dat mensen geld aan mijn kunstje verdienen
Lees ook:Wassen beeld van Edwin Evers in Tussauds
Lees ook:Radio 538-dj Edwin Evers gaat tóch zingen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “John de Mol op Radio 538: tv-zender Tien gaat door

 1. John (niet De Mol)

  Leuk gesprek van Evers met zijn baas :-) , ben benieuwd of die hele deal nog doorgaat.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  John heeft natuurlijk wel een beetje gelijk. Vooral de andere tv-zenders gebruiken hun zendtijd maar al te graag om the new kid on the block af te maken.

  Het blijft natuurlijk hypocriet dat het Luxemburgse RTL en het Zweedse (?) SBS een puur Nederlandse zender bekritiseren. En sipper is het nog dat Nederlanders daar zo lam achteraan lopen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>