Herbert Visser: 100% NL gaat voor ruim 2% MA

"Het is moeilijk om een radiozender in de markt te zetten, zeker als je iets compleet anders doet dan wat andere mensen doen." Dat heeft Herbert Visser van 100%NL vanavond gezegd in Insite op V-Radio. Hij zei "niet echt superblij" te zijn met de huidige 0,3 procent marktaandeel, maar had voor dit moment ook weinig meer dan dat verwacht. "100%NL is een zender met een triggerfunctie (…) want de markt moet ook qua muziek opengebroken worden."

Visser kwam met een interessante visie over de manier waarop 100%NL kan stijgen: het stimuleren van Nederlandse muziek. "Eerst begin je zo'n zender (met Nederlands product, red.), vervolgens volgt de muziekindustrie, de muziek wordt beter, er komt meer aanbod, wij worden nog beter beluisterbaar en heel gestaag ga je dan uiteindelijk stijgen. Die muziek is nu een beetje aan het opkomen."

0,0

Realistisch voegt hij eraan toe: "Het is natuurlijk wel zo dat als we over anderhalf jaar nog op 0,3 procent staan, we dan een zwaar probleem hebben. Maar stel dat we het komende jaar geen luisteraars overhouden – het lijkt me onmogelijk, maar stel dat we echt qua marktaandeel dalen naar 0,0 en geen cent binnenkrijgen aan reclameverkoop, dan nog lijden we minder verlies dan meninge andere commerciële radiozender in Nederland."

Hij gaat er echter vanuit dat het marktaandeel van 100%NL het komende jaar de goed kant opgaat. Uiteindelijk mikt hij op "iets meer dan twee procent", met de kanttekening dat dit "een jaar of drie" kan duren. Volgens hem is het radiostation op de goede weg en maken dj's die in het begin onervaren waren een goede ontwikkeling door. Coaching schiet er door tijdgebrek nog wel eens bij in, gaf Visser toe. Misschien een mooie taak voor veteraan Dave Donkervoort?

Zie ook:
Dossier 100%NL
________________________________________________________________

Lees ook:‘Marktaandeel Radio 10 kan stijgen naar 5,4 procent’
Lees ook:Q-music blijft tweede zender in Belgiƫ
Lees ook:100%NL wijzigt format in ‘meer muziek, minder gepraat’
Lees ook:Luistercijfers radio feb/mrt: Radio 538 weer nummer 1
Lees ook:Regionale omroep minder bekeken en beluisterd

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Herbert Visser: 100% NL gaat voor ruim 2% MA

 1. Kees

  100%NL=100%niks! Een marktaandeel van 0,3%. Krijg je er van als je voornamelijk die urban rotzooi draait, meneer Visser.

    /   Reply  / 
 2. Jasper

  @ Kees: het is duidelijk dat jij niet bij die 0.3% hoort, want dat percentage Urban valt best mee….

    /   Reply  / 
 3. -bas

  Ongelofelijk..
  De markt voor Nederlandse muziek is giga-groot. Zeker in deze tijd! Het Gelredome zit weer barstensvol voor het piratenfestival. Op die urban shit zit helemaal niemand te wachten. Draai wat de mensen willen horen!! Jan smit, Wolter Kroes en Peter Beense. Iedereen heeft zn eigen smaak maar dit is zeker meer dan die 0,3 waar ze nu op zitten..

    /   Reply  / 
 4. Joost

  Dave doet ook wel wat coaching, maar je snapt dat zoiets lastig gaat als je ook nog jouw eigen ochtendshow hebt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>