Twee minuten per uur praten

Voor een dj is dat lastig. Net als platen alléén kunnen draaien zolang ze nog geen hit zijn. Op die voorwaarden heeft SLAM!FM namelijk haar FM-frequenties gekregen. Toch heeft Mark Labrand veel zin in het nieuwe avontuur bij de dancezender, die volgens directeur Jacqueline Bierhorst binnen een paar jaar een toonaangevend jongerenmerk moet worden. Het zou zomaar kunnen lukken… maar er is nog een lange weg te gaan.
Mede-eigenaar Lex Harding (Lodewijk den Hengst) was jarenlang radiodirecteur bij Veronica en medeoprichter van RTL Véronique (de voorloper van RTL 4), Radio 538 en clipzender TMF. Blijkbaar voelt hij goed aan wat jongeren aanspreekt of heeft hij in elk geval talent om het juiste team samen te stellen.

Die spirit leeft volgens dj Mark Labrand nu ook weer bij SLAM!FM. ‘Samen met jonge mensen radio maken voor andere jongeren’ is wat hij het liefste doet, vertelde hij aan het ANP. Volgens hem wordt het nieuwe SLAM!FM ‘op het randje, maar wel met stijl‘. Nou, ik ben benieuwd.

Directeur Jacqueline Bierhorst wil de doelgroep aanspreken door dj’s met ‘sex appeal’ en het radiostation uitbreiden met een uitgebreide website, evenementen en mogelijk een eigen blad. Ze streeft voorlopig naar 8 procent marktaandeel onder jongeren van 13-25 jaar.

Een uitdaging voor SLAM!FM. Want bij álle luisteraars (10 jaar en ouder) heeft het station nu slechts 1,2% marktaandeel. Maar wie weet, waar ze over vijf jaar zijn. Radio 538 heeft er ook jarenlang over gedaan om de populairste commerciële zender te worden.
________________________________________________________________

Lees ook:SLAM!FM-directeur kijkt uit naar nieuw uitdagend radiojaar
Lees ook:Jan Willem Brüggenwirth neem SLAM!FM-taken Jacqueline Bierhorst over
Lees ook:“SLAM!TV is geen reactie op lancering TMF Radio”
Lees ook:SLAM!FM elk uur 30 minuten non-stop
Lees ook:Mark Labrand vanaf 1 juni op 538

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Twee minuten per uur praten

 1. KOKSTRA

  In 13-19 scoorden ze de afgelopen meting 5,5%, dus het is niet onmogelijk me thinks.

    /   Reply  / 
 2. Thomas Giger

  Waar heb je die 5,5% vandaan?

  Op de site van Intomart GfK vind ik alleen de groep 10-19 en daar staat SLAM!FM op een tiende plaats met 4,4%. Maar ik kan me voorstellen dat ze bij 13-19 nog iets meer scoren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>