538-dj met dood bedreigd

Radioactive.blog.nl | Rick van Velthuysen [ members.lycos.nl ]Niet alleen als politicus of filmmaker, maar ook als radiomaker kun je tegenwoordig niet alles meer zeggen. Rick van Velthuysen van Radio 538 is vorige week door een Limburgse luisteraar met de dood bedreigd. Na het maken van grappen over Limburèg :-) en zijn inwoners kreeg hij sms’jes, die steeds dreigender van aard werden. “Ik vond het te ver gaan toen mij werd voorgesteld alvast zes plankjes te bestellen. Dat is niet leuk meer”, zei hij tegen De Telegraaf.
Gelukkig kwamen de berichten niet van een soort Volkert van der G. of Mohammed B., maar van de mobiele telefoon van een vrouw uit Gelderland. Zij wist van niets. Later bleek dat haar zoon de berichten had verstuurd. De presentator heeft er verder geen werk van gemaakt. “Met zijn moeder heb ik een buitengewoon prettig gesprek gehad en ik denk dat zij het er al moeilijk genoeg mee heeft”, aldus Van Velthuyzen.

Sportief van hem. De 538-dj is natuurlijk zelf ook iemand die geen blad voor de mond neemt, luister maar eens naar zijn levendige en creatieve programma Midden in de Nacht Rick. En het is nu eenmaal zo dat ‘wie de bal kaast, hem terug kan verwachten’. Maar als iemand tegen je zegt dat je binnenkort de kist in gaat, gaat dat wel (te) ver. Vrijheid van meningsuiting heeft ook zo zijn grenzen.
________________________________________________________________

Lees ook:Spraakmakend! Explosieve Anouk bij Ruud de Wild
Lees ook:RTL onderhandelt over “continueren” format RTL FM
Lees ook:Mysterious Rick
Lees ook:“Waar twee honden vechten om een been…”
Lees ook:Voor fans van Jasmijn van Dijk…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>