Dit jaar geen 538 Koninginnedagfeest

Vanmiddag zijn Radio 538 en de gemeente Amsterdam tot de conclusie gekomen dat er geen Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam gaat plaatsvinden. Na intensief onderzoek naar het RAI plein, is definitief besloten het feest niet door te laten gaan. De gemeente Amsterdam wil in verband met de veiligheid het aantal bezoekers beperken tot 60.000. Daarvoor was een vorm van toegangscontrole nodig, bijvoorbeeld door kaartverkoop. Radio 538 vindt dat het 538 Koninginnedagfeest van het volk is en daar geen kaartverkoop bij hoort. Hierdoor is het voor Radio 538 niet mogelijk om te garanderen dat het maximum aantal bezoekers, dat het plein voor de RAI aan kan, niet wordt overschreden. Daarom hebben beide partijen besloten het feest dit jaar niet door te laten gaan. Radio 538 focust zich nu op 2013 om haar luisteraars weer het grootste gratis Koninginnedagfeest met de beste artiesten te bieden.Jan-Willem Br├╝ggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van het succesvolle Koninginnedagfeest. Maar aan de andere kant ligt er ook weer een mooie uitdaging om na te denken over een nieuw concept. Alle luisteraars met leuke suggesties, zijn welkom om dit met Radio 538 te delen.”

Burgemeester Van der Laan: “We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven. Voor de toekomst kijken we samen naar een andere opzet voor een evenement op Koninginnedag.”

Lees ook:Gemeente Amsterdam verbiedt Radio 538 Koninginnedagfeest
Lees ook:Compilatie 538 Koninginnedagfeest Museumplein op RTL 5
Lees ook:Radio 538 pakt weer groot uit met K’dag 2010
Lees ook:Koninginnedag Museumplein? Met de trein naar Station 538
Lees ook:Radio 538 voegt nieuwe namen toe line-up K’dag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dit jaar geen 538 Koninginnedagfeest

  1. alek vidakovic

    dit jaar veel radio 538 koningindagfeest weren 2012 van straat gaan ik ben genoeg van july smotjes 538 gaat door oranje weren consert
    op amssterdam plien moet staan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>