Kink FM verdwijnt per 1 oktober, Vereniging Veronica stopt financiering

Kink FM zal vanaf 1 oktober 2011 off air gaan, omdat Vereniging Veronica stopt met de financiering van Kink FM. Stationmanager Jantien van Tol reageert op Twitter: “Kink FM het mooiste radiostation, dat bijna 16 jaar bestaat. Het is een mooi station, omdat we altijd het lef hadden tegen de stroming in te roeien. Omdat we kozen voor goede muziek in plaats van de hits. Het is een mooi station vanwege de geweldige programma’s en de talentvolle medewerkers. Vandaag hebben wij te horen gekregen dat ons station per 1 oktober stopt. Er is geen plaats meer voor Kink FM binnen Veronica.

(.) In de schamele 12 jaar dat ik deel uit mocht maken van dit prachtige station heb ik elke seconde genoten. Het was een grote eer om al die prachtige muziek te draaien en te werken met zulke mooie en talentvolle mensen. Ik ben alle huidige en oud medewerkers dankbaar voor hun inzet. En ik ben onze luisteraars dankbaar, voor al die jaren dat zij trouw naar ons station luisterden. Kink mag ons dan zijn afgenomen. Maar de herinneringen zullen we altijd houden. Net als de passie, die kan niemand ons afnemen. En dat geldt ook voor de muziek, die zal altijd blijven.”

Vlak nadat het nieuws kwam sprak BNN Today (Radio 1) met station manager Jantien van Tol (flash):

Iets daarna sprak Van Tol met Michiel Veenstra en Roosmarijn Reijmer op 3VOOR12RADIO op 3FM (flash):

Eerder werd al bekend dat V-Ventures – waar Kink FM onder valt – niet zou gaan bieden op een etherfrequentie. Guido van Nispen, directeur van V-Ventures, meldde dat zo’n frequentie economisch niet haalbaar is. Kink FM meldt: “Zonder FM frequentie ziet V-Ventures geen mogelijkheden om Kink FM winstgevend te exploiteren.”

Guido van Nispen, directeur van V-Ventures op de website van Kink FM: “Het is een erg moeilijk, maar onvermijdelijk besluit geweest. Onder leiding van Station Manager Jantien van Tol is een prachtig, innoverend station neergezet waar de medewerkers en luisteraars trots op kunnen zijn. De recente rebranding naar ‘Kink: Messenger of Music’ zorgde voor een historische stijging van het Kink marktaandeel.”

1 oktober 2011 is dus de laatste uitzending van Kink FM, dan bestaat het radiostation precies zestien jaar.

Kink FM-medewerkers zijn teleurgesteld, een paar eerste reacties op Twitter:

  • Er raken wel vaker mensen hun baan kwijt, maar dat NL z’n enige ‘alternatieve’ radiostation kwijtraakt is veel, heel veel erger… – @methadevos
  • Een zwarte dag voor muziekliefhebbers. – @sannedekoning
  • Wat voelt dit kut! Zo’n mooi station met zulke fijne collega’s….weg! – @ingridperez
  • RIP KinkFM. 01-10-1995 – 01-10-2011 Gvd. – @martijnbiemans
  • Enorm kut voor iedereen hier, maar vooral het radio landschap en de luisteraar. Kut kut kut. – @thymenw

Ook medewerkers van andere radiostations reageren verdrietig op het nieuws.

Lees ook:De laatste uurtjes van Kink FM
Lees ook:Afscheidsavond Kink FM in Tivoli Utrecht
Lees ook:Kink 1500 van start op Kink FM
Lees ook:Kink FM viert 15 jarig bestaan met de Kink 1500
Lees ook:Kink FM krijgt verfrissing en nieuwe crossmediale opzet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kink FM verdwijnt per 1 oktober, Vereniging Veronica stopt financiering

  1. Eric

    Snik, er is geen alternative, dit was al jaren mijn bron om me op te laden en bij te blijven. Iemand moet deze zender overnemen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>