Interview met Radioactive-blogger Jorn

Het is een beetje vreemd om op je eigen blog een interview te plaatsen over jezelf. Toch doe ik het. De reden voor het volgende vraaggesprek is de nominatie van Radioactive voor een Nobiles Blogger ’09. Een paar maanden geleden heb ik dit radioblog aangemeld voor de wedstrijd en korte tijd later kreeg ik bericht dat deze site genomineerd is. De jury oordeelde met de lovende woorden ‘hoge productie, goed geschreven, duidelijk een blogger met kennis van zaken’. Naar aanleiding van deze nominatie ben ik geïnterviewd door Nobiles.


Doordat het vraaggesprek ook wat achtergrondinformatie onthult over uw redacteur van dit radioblog, zet ik het interview hierbij ook op Radioactive:

Jorn (24) ziet vanaf het begin -anderhalf jaar geleden- zijn bezoekersaantallen stijgen en stijgen. Inmiddels zijn het er zo’n 2.800 per dag. Het kost hem wel veel tijd; hij schrijft 1.100 posts per jaar. Dus of hij nog aan studeren toekomt?

Wat is er zo leuk aan bloggen?
“Ik ben vrij om te schrijven wat ik wil, dus kan ik heel creatief zijn met taal. De uitdaging is dan het bedenken van mooie zinsconstructies die wel goed leesbaar blijven voor een grote groep mensen. Daarnaast is het continu bovenop het nieuws zitten een leuke bezigheid; vooral de kick die het geeft om belangrijk nieuws als eerste te brengen.

Verder kom ik door het blog in contact met andere mensen met passie voor radio en is het als blogger makkelijker om bij radiostations binnen te komen voor een bezoek aan de studio en interviews met dj’s.”

Hoeveel tijd ben je er per week aan kwijt?
“Het bloggen begon als bijbaantje maar inmiddels zou ik bijna kunnen spreken van een full-time job. In de loop van de tijd is het schrijven wel sneller gegaan, maar voor een goed bericht en de research die daar bij komt kijken, ben ik zo een uur bezig. Met soms vijf tot acht berichten op één dag heb ik er wel een dagtaak aan. Doordat ik ook nog studeer moet ik mezelf wel eens dwingen de computer een paar uur uit te zetten, maar wel met het risico dat het laatste nieuws aan mijn neus voorbij gaat.”

Wat is de leukste en minst leukste reactie tot nu toe geweest?
“De reactie die mij het meest bijgebleven is komt van een bezoeker die na mijn vakantie zei: “Als je niet gezegd had dat je twee weken weg was, dan had ik het niet gemerkt”. Een half jaar geleden ben ik op vakantie geweest, maar voordat ik vertrok heb ik ver vooruit gewerkt door alvast berichten klaar te zetten die tijdens mijn vakantie automatisch online kwamen.

Natuurlijk probeer ik zoveel mogelijk nieuws te melden, maar soms weet je van tevoren al wat voor radioacties en evenementen gaan gebeuren waar je in het voren alvast over kunt schrijven. Tijdens mijn vakantie kwam er dus elke dag wel een bericht online en als de lezers dan niet door hebben dat ik eigenlijk lekker op het strand lig… Een groter compliment kun je bijna niet krijgen!

De minst leuke reacties zijn die waarin je door bezoekers op foutjes wordt gewezen. Dan gaat het niet zozeer om spelfouten, maar meer om feitelijke onjuistheden. Dat is niet leuk om te moeten lezen, maar het drukt je wel de neus op de feiten en houd je scherp om het de volgende keer nog beter uit te zoeken.”

Kun je nog zonder je blog?
“Haha, nee! Het is bijna een soort verslaving geworden. Zodra ik een radionieuwtje opvang dan moet dat direct online gezet worden. Maakt niet uit hoe laat het is of waar ik ben.”

Is je weblog wel eens in de media geweest?
“Er zijn nooit radio- of televisieprogramma’s geweest die specifiek aandacht besteed hebben aan mijn radioblog. Wel wordt er regelmatig door andere websites gelinkt naar berichten op mijn blog. Vaak zijn het radio-dj’s die op hun site of via Twitter naar mijn blog linken.”

Wat voeg jij toe aan de vele blogs die er zijn?
“Er zijn diverse mediaweblogs die hoofdzakelijk berichten over televisienieuws, terwijl Radioactive.blog.nl zich helemaal richt op radio. Naast dat onderscheid is mijn radioblog natuurlijk een stuk serieuzer van aard dan die duizenden hobbyblogs waar mensen schrijven over hun huisdier of favoriete vrijetijdsbesteding ;-)

Radioactive.blog.nl is samen met twee andere sites genomineerd in de categorie ‘themablogs’. Stem hier op Jorn voor Nobiles Blogger ’09.

Lees ook:Radioactive Blog iets minder actief (vakantie;)
Lees ook:1 Jaar bloggen op Radioactive
Lees ook:We zijn weer helemaal terug!
Lees ook:Jorn Agterberg geeft stokje over aan Iwan en Laura
Lees ook:Nieuwe Radioactive blogger gezocht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Interview met Radioactive-blogger Jorn

  1. Ties

    Gestemd! Succes!

      /   Reply  / 
  2. Henri

    Wel grappig dat je nu net ook op vakantie bent :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>