WK Voetbal 2006 | Langs de Lijn presentator is ‘piraat’ in Stuttgart

Een eenvoudige radiostudio en FM-zender, een plastic tafel van de bouwmarkt, vier stoelen en een parasol uit de schuur. Veel heeft Robbert Meeder niet nodig om Radio 1 WKfm te maken, zegt hij in Metro. Samen met Gert Voogd maakt hij hele dagen live radio voor Oranjefans in de speelsteden. Van waarschuwingen voor zakkenrollers tot interviews met Johan Cruijff. "Voor een radiofreak als ik is dat echt geweldig. Genieten gewoon."(Foto: Fok.nl)

Ondanks bezuinigingen bij de NOS diende hij een plan in voor uitzenden in Duitsland. Zendercoƶrdinator Jan Westerhof steunde zijn idee en toen was het een kwestie van veel bellen en regelen. Met Google Earth zocht hij de hoogste locaties rond de stadions voor een groot bereik van de zender. Ter promotie deelt de crew van Radio 1 WKfm in de steden 2500 radiootjes uit aan voetbalfans.

BNN

Ook is er samenwerking met jongerenomroep BNN. Zij hebben vier verslaggevers op pad die reportages aanleveren. "Sommige interviewtjes worden op cd gebrand en ons aangereikt via het stadionhek", vertelt Meeder lachend. Hij krijgt ook sms-jes van luisteraars. "Mooi dat je bevestiging krijgt als je onder je parasolletje bij je vrachtwagen in een zonnetje van 35 graden zit", aldus de presentator.

Radio 1 doet vanavond vanaf 18.00 uur in Langs de Lijn live verslag van de WK-wedstrijd Nederland – Ivoorkust. Jack van Gelder en Bas Ticheler doen verslag van dit spannende WK-duel van Oranje. Het legioen in Stuttgart kan voor, tijdens en na de wedstrijd afstemmen op Radio 1 WKfm (98,2 FM) en daar luisteren naar voor- en nabeschouwingen, live-verslagen en interviews vanaf de Oranjecamping.

Links

Lees alle berichten over radio en het WK Voetbal 2006 of klik hieronder voor nieuws over (en exclusieve fotoverslagen van) het toernooi!


________________________________________________________________

Lees ook:WK Voetbal 2006 | Ook Evers en Meeder zeggen: “Auf wiedersehn!”
Lees ook:Paaspop 2009 op de radio
Lees ook:Radio 1 maakt 27 uur durende marathonuitzending rondom troonswisseling
Lees ook:3FM live vanaf Lowlands
Lees ook:100% NL live bij Toppers in Concert

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “WK Voetbal 2006 | Langs de Lijn presentator is ‘piraat’ in Stuttgart

  1. Jeffrey

    Ik lees dat ze vanavond misschien met Cruijff praten, wel leuk. Zou het graag horen, maar ga niet naar Duitsland! Is dat WKfm ook op internet te horen?

      /   Reply  / 
  2. oranjegek

    Argentiniƫ staat al 2-0 voor op S/M! Toch wel een goeie ploeg.. Hoop dat NL vanavond ook zo gaat scoren! Ga wel tv kijken, niet radio luisteren, helaas..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>