Zelfs niet voor de freaks

Via Nu.nl kwam ik de Intempo Rebel (zie foto links) tegen. Het apparaat is een zogenaamd 'music sampling system' waarmee je muziek van de radio kunt rippen. Je kunt alles opnemen wat de Imtempo Rebel op de FM kan ontvangen. De fragmenten zijn op te slaan als mp3 en die kun je vervolgens op de computer bewerken. De fabrikant geeft als voorbeeld: "cutting out hyperactive DJs and adverts", ofwel het gepraat van de…

dj's en de commercials er tussenuit knippen. De door jezelf gemaakte geluidsbestanden kun je eenvoudig op een mp3-speler overzetten.

Leuk gadget lijkt het zo, maar of het een succes wordt betwijfel ik. Allereerst kun je alle gewenste muziek zonder gesproken woord en jingles er doorheen gewoon downloaden. De kwaliteit van downloads is vaak ook hoger dan die van de muziek die je via de ether opvangt. En het rippen van radio-uitzendingen kan nog eenvoudiger door het direct via de computer te doen. Als dat al nodig is… want veel radiozenders zetten hun uitzendingen of de leukste fragmenten daaruit al online.

De Intempo Rebel kost 70 Britse pond (circa 89 euro) en via de shop van de fabrikant te bestellen. Maar met een eenvoudig programma op je computer lijkt het apparaat overbodig. Zelfs voor de echte freaks.

Meer voor radiofreaks:
> Radioactive.blog.nl/freaks_only

Lees ook:Olympus presenteert radio met interne harddisk
Lees ook:Leuke ontdekking: TrackFM
Lees ook:Radiomuis voor Sinterkerst
Lees ook:Q-music op zoek naar nieuw radiogeluid
Lees ook:MyRadio heeft nu jingles, die je ook kunt skippen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>