Genootschap op bezoek in Dallas

Het Genootschap Radiojingles en -Tunes. Het klinkt geheimzinnig, maar ze doen heel leuke dingen. Vorige maand bracht het genoot-schap in eigen beheer nog een cd uit met daarop de jingles van Radio 1, Radio 3, Radio 4 en RTL FM. Drie leden van het Genootschap hebben recent een bezoek gebracht aan de befaamde PAMS studio's in Dallas. Voor de echte jinglefreaks (video).

De leden gingen op bezoek aan het pand aan 4141 Office Parkway. Tussen 1961 en 1978 werden daar de duizenden overbekende PAMS jingles gemaakt. Jinglepakketten zoals series 18 Sonosational (in gebruik bij Radio London) en de Jet Set (Swinging Radio England) werden daar gemaakt. Tegenwoordig is het gebouw in gebruik door jinglebedrijf Thompson, van oprichter Larry Thompson. Toen hij hoorde dat het pand te koop stond, heeft hij besloten om daar zijn intrek te doen. Samen met zijn vrouw heeft Larry het sterk verwaarloosde gebouw opgeknapt en is grote opnamestudio A nog nagenoeg in originele staat. De rest van het gebouw werd in een nostalgische sfeer gebracht met materialen en kleuren van toen.

Een zeer uitgebreid verslag inclusief een groot aantal foto's is te bekijken op de website van Jingleweb. Ook maakten de mensen van het Genootschap een video waarin Larry Thomson een rondleiding geeft in de PAMS studio's:

Zie ook:
- Jingles van Radio 1, 3, 4 en RTL FM op cd

Lees ook:Jinglepakketten Veronica en 10 Gold op cd
Lees ook:Ruud de Wild richt geheim genootschap op
Lees ook:Herkomst radio-jingles onthuld in serie podcasts
Lees ook:Q-music verhuist naar Amsterdam
Lees ook:Een uur jingles en tunes op Radio 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>