Mobiele telefoon voor radiofreaks

Wanneer wordt er nu nog speciaal aan radioliefhebbers gedacht? Mobieltjesmaker Sony Ericsson heeft iets nieuws bedacht en dat is een mobiele telefoon die helemaal gericht is op radioliefhebbers. Het merk introduceert de modellen R300i en R306i die beide een gecombineerde AM/FM-radio (inclusief RDS) bevatten. Ook aan het design is gedacht, want  de twee toestellen hebben duidelijk een radio 'look-and-feel'.

Met beide modellen is AM- en FM-radio te ontvangen en de achterkant van het toestel heeft een speaker waarmee de telefoon ook echt als radio gebruikt kan worden. Aan de voorkant zitten speciale knoppen die het mogelijk maken de radio te bedienen.

Het R300i model is verder een simpel uitgevoerde telefoon (zeer licht: 75 gram) en heeft jammer genoeg een VGA-camera. Aan de achterkant zit een speaker zoals te zien is op de foto linksboven dit bericht. Het type R306i is wat uitgebreider, heeft een 1.3 megapixel camera én heeft twee geïntegreerde stereo speakers.

Ondanks dat de telefoons volgens Sony Ericsson "luid geluid, 3D sound enhancement en 'volume boost' voor lawaaierige omgevingen" biedt, loop ik nog niet echt warm voor deze radiotelefoons. We leven in een tijd waar de traditionele radio het steeds verder moet afleggen tegen internetstations en portals als Last.fm. Daarnaast, wie zit er nu te wachten op AM-ontvangst? Ik kan het antwoord wel geven: in ontwikkelingslanden, daar waar nog veel AM-zenders bestaan. De nieuwe telefoons van Sony Ericsson werden dan ook niet voor niets in New Delhi (India) gepresenteerd.

Ook kennen we de ontvangstkwaliteit van radio op bijvoorbeeld Nokia-toestellen. Met de bijgeleverde Nokia-headset wordt een minimale antenne gecreëerd waarmee een beperkt aantal zenders storingsvrij te beluisteren is. De nieuwe Sony Ericsson telefoons zullen worden uitgerust met ingebouwde antennes en die moeten wel voor een goed ontvangst zorgen, anders is het plezier van radio luisteren er snel af.

De nieuwe modellen komen later dit jaar op de Nederlandse markt; de R300i in het tweede kwartaal, de R306i in het derde kwartaal van 2008. Dan zal ook uitwijzen of de nieuwe radio mobiele telefoon echt radiofreaks waardig zijn.

Lees ook:Nokia geeft radio via mobiel een flinke impuls
Lees ook:Mobiele website Radio 538 compleet vernieuwd
Lees ook:Digitale radio komt naar de mobiele telefoon
Lees ook:Radio 1 t/m 5 nu digitaal op de mobiele telefoon
Lees ook:Digitaal radio luisteren via mobiele telefoon is de toekomst!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mobiele telefoon voor radiofreaks

 1. Erwin

  Leuk, maar is er ook aan de toekomst gedacht? Zit er een mogelijkheid op voor het beluisteren van internet radio? Dat vind ik nog veel belangrijker eigenlijk, FM en zeker AM raken uit op den duur…

    /   Reply  / 
 2. Jorn

  Helemaal mee eens, daarom zei ik ook dat ik niet echt warm loop voor deze telefoon.

  Ik heb het even voor je uitgezocht, zowel de R300i als de R306i hebben beschikking over internet (WAP 2.0). Dus met een flat fee internetabonnementje kun je er ook wel internetradio mee luisteren. Tunin.fm bijvoorbeeld? :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>