Muziekliefhebbers komen niet aan slapen toe vannacht

Op KX Radio heeft hij zijn eigen muziekprogramma en bij de Top 2000 à Go-Go werd hij door Matthijs van Nieuwkerk al de professor van de popmuziek genoemd. En nu presenteert hij samen met die Matthijs voor de tweede maal de 'Nacht Van De Popmuziek'. De echte muziekliefhebber weet al lang over wie ik het heb.

Ik heb het natuurlijk over 'meester' Leo Blokhuis. Hij weet alles over muziek, hij kent van iedere cover het origineel en herkent alle muziek al bij de eerste toon. Althans, als je alles gelooft van wat je op televisie ziet. In een interview heeft Blokhuis een keer aangegeven dat hij heel veel informatie haalt de online muziekencyclopedie Allmusic.com, een site die ikzelf ook regelmatig raadpleeg.

Maargoed, hij is wel een echte muziekkenner en ook een muziekliefhebber. Dat is ook de reden dat hij een uurtje per week zijn eigen favoriete platen mag draaien op KX Radio, het internet radiostation van 3FM-DJ Rob Stenders.

Op 28 april 2007 trakteerden Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis alle muziekliefhebbers op een duik in de schatkist van de popmuziek. Het paar uur durende programma werd 's nachts op televisie uitgezonden bij de NPS. Vanavond, 6 oktober, zendt de NPS opnieuw een 'Nacht Van De Popmuziek' uit. Daarin zijn opnieuw bijzondere live-registraties uit het poparchief te zien. De fragmenten worden ingeleid door Van Nieuwkerk en natuurlijk voorzien van nog meer informatie, anekdotes en freaky feitjes door Leo Blokhuis. Voor elke muziekliefhebber geldt dus: kijken!

De Nacht Van De Popmuziek is te zien op zaterdagnacht vanaf 00:40 op Nederland 3 bij de NPS.

Lees ook:Leo Blokhuis verkozen tot beste popschrijver
Lees ook:Top 2000 op tv in de Top 2000 à gogo
Lees ook:Radio 2 verrijkt Top 2000 met ‘Visual Radio’
Lees ook:Finale van Top 2000 op radio en televisie
Lees ook:Top 2000 nadert ontknoping

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>