[Foto's] Oude Radio 3-studio

Kijk, dát is nou het nuttige met het aangename verenigen. Als radiomaker van nu moet je behalve met Dalet, Powergold en Audition ook kunnen lezen en schrijven met Pro Tools. Dus maar eens twee zaterdagen een cursus gevolgd, die gegeven werd in het voormalige Audiocentrum op het Mediapark. Het leuke was dat we gelijk een rondleiding kregen door de studio’s van Kink FM én de oude Radio 3-ruimten. En ik had de camera mee.
Vandaag het eerste deel van de impressie, met een bezichtiging van de oude studioruimten van het toenmalige Radio 3. Over een week de foto’s van Kink FM.


Deze deur in de vorm van een jukebox staat er al sinds 1987, toen het voormalige Radio 3-complex in de kelder van het Audiocentrum werd geopend, maar was de laatste jaren de entree van de Radio Nieuws Centrale


Dit was één van de twee dj-ruimten van Radio 3, herkenbaar aan de felle rood- en paarstinten die voor die tijd behoorlijk revolutionair waren (de publieke omroep was eerder vrij conservatief met zakelijk grijs en blauw)


Hier staan we op de plek waar jarenlang onder meer de TROS-donderdag en Veronica-vrijdag vandaan kwamen, al verhuisde Veronica eind jaren ’80 naar eigen radiostudio’s op het Laapersveld (van links naar rechts: Maurice Koster, Frank van ‘t Hof, Jeffrey Keijzer en Karel Oosterhuis)


Door deze deur liepen ook ooit Frits Spits met een koffer vol platen, Rick van Velthuysen met een zak vol Rick’s Daalders , Jeroen van Inkel met stapels jinglecarts en Peter van Bruggen met weesjongetje Morrisson (of nee, die was er natuurlijk nooit écht, maar kwam van een band)

(c) Thomas Giger – overname van foto’s graag alleen met bronvermelding en een link. Ik waardeer het als je me in dat geval even mailt via [email protected].

Bovenstaande studio is dus gebruikt vanaf 1987, maar in hetzelfde gebouw was ook de oude (en inmiddels prehistorische) studio van Radio 3, voorheen Hilversum 3, gevestigd. DJ Jeroen van Inkel heeft daar op zijn weblog wat herinneringen aan opgehaald, wat mij inspireerde tot onderstaande log.

Lees ook:

Memory Sumatra-lane

Zie ook:

[Foto's] Studio Kink FM
________________________________________________________________

Lees ook:[Foto's] Studio Kink FM
Lees ook:Voor de freaks: nieuwe studio Q-music [Video]
Lees ook:Dit wordt het nieuwe onderkomen van Q-music
Lees ook:Na bommelding nu ook fik op Hilversums Mediapark
Lees ook:Draaiende Studio variant op Q’s Vliegende Studio

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “[Foto's] Oude Radio 3-studio

 1. Jeffrey Keijzer

  heey,

  wat sta ik er tog weer goed op ;)

  Later!

    /   Reply  / 
 2. RojanUK

  Peter van Bruggen zal ongetwijfeld regelmatig door die deuren zijn gelopen, maar niet voor Het Weeshuis Van De Hits. Ten eerste werd het hele programma van te voren op de band opgenomen (was dus niet live) en ten tweede kwam het uit de KRO radio studio, niet uit het muziek paviljoen. (Gold toen trouwens ook voor KRO’s Miniparade met Eddy Keur, die voor Het Weeshuis werd uitgezonden).

    /   Reply  / 
 3. rob hunsche

  hoi met Rob Hunsche ik wou graag weten of juli met de cd spelers studer d730 hebben gewerkt in de jaren 1995 2000 graag hoor ik van juli groetjes rob en alvast fijne feestdagen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>