Gerard, Coen en Domien in Glazen Huis 2014

Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zijn de drie dj’s die het Glazen Huis voor Serious Request 2014 in Haarlem gaan bewonen. Vanmiddag is dat op NPO 3FM bekendgemaakt tijdens Rabradio. Anders dan andere jaren, wisten de DJ’s tijdens de bekendmaking op de radio al dat ze het Glazen Huis in gaan. De DJ’s zetten zich in voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Wat vind jij van deze drie dj’s?

Gerard Ekdom is al een echte Glazen Huis veteraan. De editie van 2014 is zijn achtste editie. ,,Het went nooit, het is zo’n eer om dit te mogen doen. Het is een uitdaging om zoveel mogelijk geld op te halen. Het is net als een achtbaan in de Efteling, je kunt je er niet op voorbereiden.”

Coen Swijnenberg neemt voor de vijfde keer plaats het Glazen Huis in. Hij is eerder dit jaar in Colombia geweest en heeft met eigen ogen gezien waar hij zich dit jaar voor inzet.

Domien Verchuuren gaat voor de eerste keer in het Glazen Huis. Domien zegt: ,,Je moet vooral genieten, het is vooral een enorme eer en een uitdaging om dit te gaan doen voor dit doel. Zes dagen niet eten wordt een makkie.”

Op de dag van de bekendmaking lieten verschillende DJ’s al weten dat zij niet het Glazen Huis in gingen. Wat ze dan wel gaan doen vertelden ze ook meteen. Timur wordt Mr. Callcenter, Rámon en Sander worden weer een soort van klusjesmannen, Giel gaat op zoek naar acties in Haarlem, Paul Rabbering gaat andere Glazen Huizen in Nederland bezoeken, waar lokale dj’s zich inzetten voor het goede doel van dit jaar en Michiel reist het land door met Surprise Request.

3FM vraagt met Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. De drie DJ’s in het Glazen Huis, gaan van 18 december tot en met 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Het Glazen Huis stond vorig jaar in Leeuwarden. De actie bracht in 2013 € 12.302.747,-  op voor de aanpak van kindersterfte door diarree en bereikte 12,3 miljoen Nederlanders.

Lees ook:Make More Sound van Jacqueline is themalied SR2014
Lees ook:Staat het Glazen Huis al?
Lees ook:Welke 3FM dj’s bewonen Glazen Huis 2014?
Lees ook:Lilliane Ploumen doet het Glazen Huis op slot
Lees ook:Serious Request begonnen aan laatste dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>