Kennisprogramma van Rijnmond verhuist naar weekend

Het Radio Rijnmond-kennisprogramma ‘Vraag het de Bieb’ verhuist met ingang van 3 april 2010 naar de zaterdag. Van één keer in de maand verandert het programma in een wekelijks forum, waar luisteraars en bezoekers van rijnmond.nl iedere zaterdag van 12:00 uur tot 14:00 uur terecht kunnen met de meest uiteenlopende vragen: Bestaat er ook een Zuiderlicht? Wat zijn lurven en waar zitten die? Waarom draait een dekbedovertrek zich in de wasdroger altijd tot een bol met de rest van de was erin?


Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel vragen aan de medewerkers van de Bieb en de Discotheek.

Platenkennis

Niet alleen kennisvragen, maar ook een bijzonder plaatje dat maar in je hoofd blijft hangen, maar waar je de titel niet van kent wordt opgezocht en in de uitzending gedraaid. Luisteraars en bezoekers van de website krijgen voldoende ruimte om zelf mee te denken over het antwoord op prangende vragen.

Daarnaast vertellen de medewerkers van Bibliotheek Rotterdam en Centrale Discotheek van Rotterdam wat zij allemaal voor bijzonders in hun collectie hebben. De Centrale Discotheek Rotterdam heeft 300.000 CD’s en LP’s. Bibliotheek Rotterdam heeft een collectie van 1 miljoen materialen: boeken, tijdschriften, kranten, DVD’s, bladmuziek, luisterboeken, e-books en allerlei naslagwerken.

In ‘Vraag het de Bieb’ komen medewerkers regelmatig vertellen welk boek men absoluut gelezen moet hebben, welke muzikale pareltjes er deze week zijn uitgekomen of juist welke cd enorm tegenvalt en welk boek je beter ongelezen kunt laten.

Live uit de Bieb

‘Vraag het de Bieb’ komt op zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur live vanuit de Centrale Discotheek Rotterdam, publiek is welkom. De presentatie is in handen van Erik Lemmers. Meediscussiëren kan op rijnmond.nl en vragen voor het programma kunnen gestuurd worden naar [email protected]

ZIE OOK:
- Samenwerking tussen Radio Rijnmond en Capelle

Lees ook:NIET de Top 2000 nu op Radio Rijnmond
Lees ook:NIET de Top 2000 opnieuw op Radio Rijnmond
Lees ook:Burgemeester Rotterdam neemt afscheid van Radio Rijnmond
Lees ook:NIET de Top 2000 woensdag van start
Lees ook:Marathon Rotterdam 2010 live te volgen op radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>